Mergi la conţinutul principal

Aventura Erasmus+ continuă la Liceul Tehnologic Edmond Nicolau!

În perioada 10-14 octombrie 2022, Liceul Tehnologic Edmond Nicolau, Brăila, în parteneriat cu instituții școlare din Turcia, Portugalia, Polonia, Italia, a participat la activitățile proiectului Erasmus+ TOOLS-Traditional and Original Objects in a Learning School, nr. de referință 2020-1-PL01-KA229-081472-5, în Giugliano in Campania, Italia.

Școala gazdă a pregătit atât un muzeu virtual cât și o expoziție Erasmus+ TOOLS pentru a evidenția scopul proiectului: revitalizarea tradițiilor de nuntă și înțelegerea trecutului ca o lecție în trăirea armonioasă a prezentului.

În cadrul acestei mobilități, organizată de Istituto G. Minzoni, din Giugliano in Campania, Italia, elevii și profesorii au participat la workshop-uri în care au fost prezentate tradițiile și obiceiurile de nuntă din țările partenere, iar, la final, s-a realizat îmbinarea echilibrată între tradițional și modern, prin generarea de coduri QR.

Împreună cu țările partenere, elevii Liceului Tehnologic Edmond Nicolau au descoperit centrul orașului Napoli și situri istorice importante, călătoria culturală culminând cu vizita la Pompei unde, pentru câteva momente, timpul s-a oprit în loc.

Prin intermediul proiectelor Erasmus+, visele devin realitate. Fiecare mobilitate este o adevărată experiență de învățare și o șansă unică de a descoperi locuri și oameni noi, de a lega prietenii.

Într-un cadru istoric inedit, cel de-al treilea flux al mobilității a fost o reală provocare a cunoașterii și a schimbului de bune practici atât pentru elevii Liceului Tehnologic Edmond Nicolau cât și pentru profesorii însoțitori, Magdalena Ene și Geanina Radu.

Erasmus+ schimbă vieți, deschide minți!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro