Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorul unei tentative de omor a fost obligat la plata unei despagubiri de 100.000.000 de lei

Condamnat definitiv la 2 ani si 6 luni de inchisoare, pentru tentativa de omor, Stefan Dorascu, 20 de ani, din Pietroiu, comuna Vadeni, a fost obligat la plata unei despagubiri de 10.000 de RON celui pe care era cit pe ce sa-l trimita pe lumea cealalta. In primavara, tinarul din Pietroiu l-a lovit pe un individ din Silistea cu caramida-n frunte, fracturindu-i craniul. Dorascu a beneficiat, totusi, de circumstante atenuante, altfel ar fi primit o pedeapsa mai mare. Magistratii au tinut cont de faptul ca victima l-a atacat, mai intii, cu o furca.
Incidentul s-a petrecut in noaptea de 21/22 mai 2005. Stefan Dorascu se afla la discoteca din comuna Silistea, insotit de fratele sau si de citiva prieteni. In jurul orei 1.00, beat mort, Vasilica Lazar - un localnic pus pe harta - a iscat scandal, fiind urmat si de alti indivizi din Silistea. Cum se obisnuieste pe la tara, conflictul a luat proportii. Lazar pusese mina pe o furca si-i ameninta pe cei de fata, la nimereala, iar Vasile Ignat, consateanul lui, agita de zor o bita. Stefan Dorascu era cit pe ce sa fie impuns cu furca. In aceste imprejurari, el a smuls iute o caramida din pardoseala discotecii si a aruncat-o direct in fruntea lui Vasilica, doborindu-l la pamint.
Instantaneu, victima a intrat in coma, fiind transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Braila si, de aici, la Neurochirurgie Galati, unde a fost operata. Chirurgii i-au salvat lui Lazar viata - cu pretul a 70 de zile de ingrijiri medicale -, dar au fost nevoiti sa-i indeparteze o parte din substanta osoasa afectata. Pacientul este, oficial, infirm pe viata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii