Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorul unei tentative de omor a fost obligat la plata unei despagubiri de 100.000.000 de lei

Condamnat definitiv la 2 ani si 6 luni de inchisoare, pentru tentativa de omor, Stefan Dorascu, 20 de ani, din Pietroiu, comuna Vadeni, a fost obligat la plata unei despagubiri de 10.000 de RON celui pe care era cit pe ce sa-l trimita pe lumea cealalta. In primavara, tinarul din Pietroiu l-a lovit pe un individ din Silistea cu caramida-n frunte, fracturindu-i craniul. Dorascu a beneficiat, totusi, de circumstante atenuante, altfel ar fi primit o pedeapsa mai mare. Magistratii au tinut cont de faptul ca victima l-a atacat, mai intii, cu o furca.
Incidentul s-a petrecut in noaptea de 21/22 mai 2005. Stefan Dorascu se afla la discoteca din comuna Silistea, insotit de fratele sau si de citiva prieteni. In jurul orei 1.00, beat mort, Vasilica Lazar - un localnic pus pe harta - a iscat scandal, fiind urmat si de alti indivizi din Silistea. Cum se obisnuieste pe la tara, conflictul a luat proportii. Lazar pusese mina pe o furca si-i ameninta pe cei de fata, la nimereala, iar Vasile Ignat, consateanul lui, agita de zor o bita. Stefan Dorascu era cit pe ce sa fie impuns cu furca. In aceste imprejurari, el a smuls iute o caramida din pardoseala discotecii si a aruncat-o direct in fruntea lui Vasilica, doborindu-l la pamint.
Instantaneu, victima a intrat in coma, fiind transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Braila si, de aici, la Neurochirurgie Galati, unde a fost operata. Chirurgii i-au salvat lui Lazar viata - cu pretul a 70 de zile de ingrijiri medicale -, dar au fost nevoiti sa-i indeparteze o parte din substanta osoasa afectata. Pacientul este, oficial, infirm pe viata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii