Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autoritatile irlandeze au descoperit fraude comise de solicitantii de azil, printre care si romani

Oficialii irlandezi din domeniul imigratiei si al asigurarilor sociale au descoperit fraude in valoare de circa 25 de milioane de dolari, comise de falsi solicitanti de azil, inclusiv romani, care cereau ajutoare sociale desi locuiau in alte tari, relateaza The Irish Independent in editia online.
The Irish Independent a aflat ca numerosi solicitanti de azil pot pretinde diferite ajutoare de la stat, desi locuiesc la mii de kilometri departare. Anchetatorii recunosc insa ca intreaga dimensiune a fraudelor comise in acest fel nu a fost inca descoperita.
Membrii Biroului National pentru Imigratie Garda lucreaza cu omologii lor din Marea Britanie pentru a pune capat acestor practici. Anchetele efectuate de oficialii din domeniul imigratiei arata ca numerosi cetateni nigerieni abuzeaza de avantajele sociale oferite de stat, precum alocatia pentru parintii singuri, pentru sanatate, pentru copii si chirie.
Multi dintre acestia au vize de intrare in Marea Britanie si, de acolo, intra in Irlanda pentru a solicita ajutoare sociale. De asemenea, s-au descoperit dovezi privind obtinerea ilegala a alocatiilor pentru copii de catre cetateni chinezi si romani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii