Mergi la conţinutul principal

Autobuzele “Braicar” circulă pe trasee modificate

• au fost mutate două staţii de autobuz din zona Colegiului Murgoci, iar autobuzele 2, 4, 10, 16 şi 17 circulă pe trasee modificate ca să poată ajunge în Centru, la Ceas • modificările vor rămâne în vigoare până la finalizarea şantierului celor de la CUP Dunărea privind înlocuirea magistralei de apă potabilă pe Calea Călăraşilor

 

Deschiderea şantierului de lucrări în zona Colegiului “Gh. Munteanu Murgoci” a generat o serie de modificări în traseele de autobuz spre şi dinspre zona Centrului istoric al oraşului, care i-au luat prin surprindere pe călătorii obişnuiţi cu vechile itinerarii şi staţii. “Da... văd că nu mai vine acum la staţie autobuzul ci intră pe Independenţei. N-am văzut nici un afiş sau ceva care să ne spună că s-a modificat traseul. Spre norocul nostru şoferii ne aşteaptă să venim de aici, de la Murgoci, în fugă, până la noua staţie de la Palatul Telefoanelor”, comentau, oarecum nemulţumiţi şi nedumeriţi, brăilenii care doar ce descoperiseră modificările apărute în traseele celor de la “Braicar”.

Conducerea operatorului public de transport în comun, SC “Braicar” SA a explicat că modificările apărute în trasee sunt de ordin recent şi s-au impus ca urmare a deschiderii şantierului de lucrări pe Calea Călăraşilor. “Lucrările respective vor afecta Calea Călăraşilor spre zona Centrului Istoric, mai precis până la strada Vapoarelor, numai că dimensiunea străzii nu permite autobuzelor să circule pe traseele cunoscute călătorilor, fiind necesare o serie de modificări. Astfel, autobuzele care circulă pe liniile 2, 4, 10, 16 şi 17 pe sensul de mers spre Centru, vor intra la stânga, pe bulevardul Independenţei până la intersecţia cu Şcolilor unde vor vira la dreapta pentru a se încadra apoi pe bulevardul Al. I. Cuza. Autobuzele 2, 4 şi 10 vor face apoi dreapta pe strada Polonă pentru a ajunge în Centru, iar după ce vor face rondoul, fiecare va intra pe traseul obişnuit, în timp ce autobuzele pe liniile 16 şi 17 îşi vor continua pe Cuza traseul obişnuit, aşa cum era deja cunoscut călătorilor. La întoarcere, pe bulevardul Al. I. Cuza la intersecţia cu strada Şcolilor autobuzele vor vira dreapta, urmând a se încadra apoi spre Calea Călăraşilor pe bulevardul Independenţei”, ne-a declarat directorul general al “Braicar”, Cornel Săndulescu. De asemenea, sursa citată a mai precizat că în contextul modificărilor apărute la traseele de autobuz, s-a impus şi mutarea temporată a celor două staţii din faţa intrării elevilor la Colegiul “Murgoci”: pe sensul spre Centru, staţia s-a mutat în zona staţiei de taxiuri de la Palatul Telefoanelor, iar cea pe sensul spre Bariera Călăraşilor, în parcarea din faţa Palatului Agriculturii. Mai trebuie precizat că modificările vor rămâne în vigoare pe tot parcursul derulării lucrărilor pe Calea Călăraşilor.

Reamintim că, la începutul săptămânii trecute, CUP Dunărea a demarat lucrările la proiectul investiţional ce vizează înlocuirea magistralei de apă, vechi de circa 100 de ani, poziţionată sub Calea Călăraşilor pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu bulevardul Independenţei până în Centrul Istoric, mai precis până la strada Vapoarelor. Încă de luni, 21 august, o echipă de la CUP Dunărea, a început să scoată stratul de covor asfaltic pentru a ajunge la canalul tehnic betonat unde este pozată conducta magistrală de apă potabilă. În această etapă, zona afectată este cea cuprinsă între bulevardul Independenţei şi bulevardul Al. I Cuza, circulaţia auto în zonă fiind restricţionată pe un singur sens. De altfel, conducerea CUP Dunărea a promis că lucrarea va fi efectuată pe porţiuni, pe cât posibil încercându-se evitarea blocării circulaţiei pe Calea Călăraşilor. În plus, programarea lucrărilor s-a făcut de aşa natură încât totul să se termine undeva într-un interval de 60 de zile lucrătoare, adică până la finele lunii noiembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro