Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au fost prinsi cei care au furat bustul generalului Macri, din Cimitirul Eroilor

Dupa o luna de cercetari, politistii braileni au reusit sa-i identifice pe cei care, in noaptea de 25 spre 26 aprilie, au furat bustul din bronz al Generalului de Divizie Ion Macri, amplasat In Cimitirul "Sfantul Constantin"- perimetrul Eroilor Patriei. Din nefericire, monumentul, ce era piesa de Patrimoniu Cultural National si se afla in inventarul Directiei pentru Cultura si Culte, nu a mai putut fi recuperat deoarece a fost distrus In totalitate, topit si apoi vindut.
"Politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale - Compartimentul Furturi din Societati Comerciale au continuat cercetarile in aceasta cauza, Inregistrata cu autori necunoscuti si au stabilit ca autorul faptei este Stefan T. (32 de ani), din comuna Costesti, judetul Vrancea, domiciliat fara forme legale In Braila, in cartierul de la Km 10. Acestuia i s-a probat ca, In noaptea de 25 spre 26 aprilie, Impreuna cu Aurel C. (28 de ani), din Braila, arestat In alte cauze penale (furturi din societati comerciale), a sustras bustul apartinind Patrimoniului Cultural National. In cauza s-a propus Inceperea urmaririi penale, iar cercetarile continua cu autorul In stare de libertate, pentru stabilirea Intregii activitati infractionale", ne-au precizat surse autorizate din cadrul Biroului de Presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Reamintim ca evenimentul s-a petrecut la scurt timp dupa ce Primaria Braila a retras paza din zona Cimitirului Eroilor, hotii avind cale libera la furat. Bustul avea o inaltime de 50-60 cm si era din bronz curat, facut in 1923 de sculptorul Varo Ionescu, care este si autorul statuii Ecaterinei Teodoroiu, din dreptul Palatului Administrativ. El a fost adus la Braila in 1993 si fusese fixat pe soclu cu o teava. In noaptea cu pricina, hotii au miscat-o, pina cind a cedat si apoi au smuls-o de acolo. Desi au fost supravegheate toate centrele de colectare a fierului vechi, in speranta ca va putea fi recuperat, acest lucru nu s-a intimplat pentru ca hotii l-au distus in totalitate si l-au topit. La bustul Generalului de Divizie Ion Macri, luptator in primul razboi mondial si intemeietorul primei scoli militare de aviatie din Romania, cu prilejul tuturor sarbatorilor mari, autoritatile depuneau coroane de flori.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii