Mergi la conţinutul principal

Au fost negociate criteriile de performanta ale profesorilor

Acestea fusesera intrerupte, ieri dimineata, din cauza faptului ca la negocieri nu a venit ministrul, ci un secretar de stat si ca liderilor de sindicat nu li s-au pus la dispozitie informatiile necesare privind negocierea Contractului Colectiv de Munca, informatii de natura sa permita o analiza comparata a situatiei locurilor de munca, a clasificarii profesiilor si meseriilor, a nivelului de salarizare, a duratei timpului de lucru si a organizarii programului de lucru.
Proiectul prezentat de minister nu contine drepturi reglementate de Contractul Colectiv de Munca unic la nivel national pe anii 2007 - 2010. Sindicalistii au mai fost suparati si de lipsa de reactie a ministerului fata de abuzurile autoritatilor locale din intreaga tara care au dispus sistarea platii orelor suplimentare, a salariului de merit, a premiului lunar din suma de 2% din fondul de salarii, a sporului pentru conditii grele, periculoase, nocive, penibile sau altele asemenea.
Valeriu Partene, liderul Sindicatului Invatamant Braila, alaturi de un alt presedintele de sindicat din tara au fost in echipa de negociere pentru criteriile de performanta. "Liderul Paul Rusu si cu mine am fost in echipa de negociere pentru criteriile de performanta, iar Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei "Spiru Haret" si Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret" au negociat pentru Contractul Colectiv de Munca", a punctat Valeriu Partene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu