Mergi la conţinutul principal

Au început înscrierile pentru Salonul Național de Plastică Mică - Ediția XXIII-a

* Filiala Brăila a Uniunii Artiștilor Profesioniști din România (UAPR) îi invită pe artiștii din toată țara să participe la vernisajul Salonului Național de Plastică Mică * înscrierile se fac până pe data de 1 februarie * vor fi expuse lucrări de pictură, grafică, sculptură, arte decorative, fotografie * la ediția din 2021 au participat peste 400 de artiști plastici profesioniști, membri UAPR și absolvenți de facultăți de artă

 

Brăila redevine "capitala artei". Filiala Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici Profesioniști din România (UAPR) a lansat, zilele acestea, invitații tuturor artiștilor plastici profesioniști - membri UAPR și absolvenți de universități de artă - pentru participarea la Ediția a XXIII-a a Salonului Național de Plastică Mică, de la Brăila. Salonul - care va reuni lucrări de pictură, grafică, sculptură, obiect, colaj, arte decorative, fotografie etc - va fi deschis publicului brăilean, în perioada 26 februarie - 14 aprilie 2022. Vernisajul va avea loc la data de 26 februarie 2022, la Galeria de Artă din Piața Traian nr. 2.

Potrivit prof. Gheorghe Mosorescu, președintele Filialei Brăila a UAPR, fiecare artist poate participa la Salonul Național cu o singură lucrare (realizată în ultimii doi ani), care nu a mai fost expusă la Brăila, a cărei latură mare să nu depășească 30 cm. Totodată, înscrierile pentru Salon se fac până pe data de 1 februarie 2022, exclusiv online, prin email, la adresa: ghmosorescu@yahoo.com. Solicitarea va conține patru atașamente: reproducerea lucrării participante în format jpg (rezoluție minimă 4 megapixeli (2240x1680), 72 dpi) care va purta numele autorului, numele lucrării, anul execuției, tehnica folosită și dimensiunile; fotografia autorului în format jpg, rezoluție minimă 3 megapixeli (2048x1536) cu numele autorului; un CV sumar; formular de înscriere (obținut de la organizatorul Salonului).

Lista artiștilor admiși în urma selecției se va anunța pe 11 februarie 2022, pe paginile Facebook Uap Romania Filiala Braila; Gh. Mosorescu.  Totodată, expedierea lucrărilor originale se va face în perioada 14 - 21 februarie 2022, prin curier, la adresa: Galeria de Artă Brăila, Piața Traian nr. 2, Brăila, persoană de contact Geanina Baciu, tel. 0747.655.228. Fiecare lucrare va avea menționat pe verso numele, titlul, anul, tehnică, dimensiuni, adresa, email-ul și telefonul autorului, filiala UAPR din care face parte. Fiecare expozant va primi, la final, Catalogul expoziției.

Detalii despre Regulament pot fi obținute de la coordonatorul evenimentului - președintele Filialei Brăila a UAPR, prof. Gh. Mosorescu, tel. 0744.663.435 (ghmosorescu@yahoo.com.).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro