Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atentatele din Alger, soldate cu 62 de morti si mai multi raniti, printre care si straini

Cel putin 62 de persoane au fost ucise si mai multe au fost ranite, printre care si cetateni straini aflati in stare grava, in cele doua atentate cu masina capcana comise marti dimineata la Alger, in fata sediilor ONU si ale Curtii Supreme, relateaza AFP.
Doua atentate simultane au fost comise marti dimineata la Alger, unul intr-un autobuz situat in apropierea Curtii Supreme si celalalt in cartierul rezidential invecinat Hydra.
Conform ministrului algerian de Interne, Yazid Zerhouni, care s-a deplasat la fata locului, doua masini-capcana, dintre care cel putin una avea un kamikaze la bord, sint la originea celor doua atentate.
Numeroase ambulante s-au indreptat spre locul exploziei, de unde putea fi vazut un nor negru de fum.
Atentatul comis in vecinatatea sediilor Curtii Supreme a provocat moartea mai multor studenti, aflati la bordul unui autobuz de transport universitar lovit de masina-capcana de la Ben Aknoun. Un cordon de securitate a fost stabilit imediat, iar drumul care duce spre aceasta zona, unde se afla si sediul Consiliului Constitutional, a fost inchis.
Zece colaboratori algerieni ai Inaltului Comisariat ONU pentru refugiati (UNHCR) si ai Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au murit in cel de-al doilea atentat, care a avut loc in fata sediilor acestor organizatii, aflate in cartierul rezidential si diplomatic Hydra, a precizat un responsabil de rang inalt al ONU in Alger.
Acesta a fost comis de un kamikaze care se afla la bordul unei masini capcana. Cartierul Hydra gazduieste mai multe ministere, dintre care si cel al Energiei si al Finantelor, dar si cancelariile si resedintele diplomatice. Numerosi cetateni straini si demnitari de rang inalt ai statului locuiesc in acest cartier.
Atentatele nu au fost revendicate in cursul diminetii.
Reuniunea saptaminala a consiliului Guvernului a fost anulata pentru ca autoritatile sa poata urmari evolutia evenimentelor.
Aceste atentate intervin dupa doua luni de calm, in octombrie si noiembrie, peioada marcata de o scadere remarcabila a violentelor islamiste.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii