Mergi la conţinutul principal

Atenție, brăileni! Nu-i de glumă, se fură poduri!

De Dragobete, în timp ce mă distram copios privind caricaturile lui Costel Pătrășcan pe monitor (tare de tot faza aceea cu ”nu e rană de cuțit!”, o glumă pe care doar brăilenii o înțeleg la adevărata valoare), nu știu cum dau scroll și îmi fug ochii pe o știre.

Ei bine, de pe drumul ce face legătura între Iași și Suceava, mai precis în apropierea localității Luncușoara, un pod de beton a fost furat într-o singură noapte. Carevasăzică, nu doar inimile, ochii, mințile, somnul se fură la noi, ci și ditamai podul! Știa el înțeleptul țăran român ce știa când a scornit proverbul: cine fură azi un ou, mâine va fura un bou! Sau un pod! Adică, ce atâta finețe, ori furi, ori nu te mai joci. Un proverb pe care, se pare, reprezentanții firmei responsabile cu lucrările nu îl știau, din moment ce, chemați de localnici la fața locului, au fost efectiv uluiți să constate că piesele, care cântăreau câteva tone, au dispărut. Complet!

Pentru corecta informare, trebuie să precizez că podul furat era doar o variantă de lucru, dar pe care mașinile au circulat multă vreme, în timp ce în vecinătate se construia podul cel mare, din fonduri europene. Acum, și el afectat la structura de rezistență.

Ce să zic!, nu e chiar frumos să râd, la urma urmei, de câte ori ne-am furat și noi între noi, brăileni și gălățeni, podul de peste Dunăre, de în disperare gălățenii mai aveau puțin și își săpau tunel pe dedesubt... Mai bine să zic bogdaproste, că, uite, constructorul de la noi se mișcă repede și bine, iar în stadiul în care au ajuns lucrările, podul nostru este suficient de consolidat încât să nu mai facă cu ochiul sau să frângă inima vreunei parascovenii de găinar.

Dar, dacă tot a venit vorba de găinării și Brăila, nu pot să închei fără să vă reamintesc că podul de peste Dunăre este gata din decembrie, dar nu poate fi folosit pentru că... nu avem și șoselele de acces, adică drumuri spre și dinspre el.

Constructorul spune că întârzierea a fost pricinuită de statul român, care a zăbovit prea mult cu preluarea terenurilor, drept urmare încă mai sunt vreo 20 de procese pe rol (aceasta este cea de a doua glumă pe care doar brăilenii o înțeleg la adevărata valoare!). Însă ministrul Transporturilor a dat asigurări că pe podul numit „Golden Gate-ul românesc” se va circula din primăvară. Ba a și plusat, povestind că urmează să fie construită și o șosea Transregio Galați - Brăila - Ialomița – Călărași, care ar urma să aibă 142 de kilometri. Adevăr sau provocare?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro