Mergi la conţinutul principal

Atenţie, contribuabili! Au apărut proceduri fiscale noi

Direcţia Generală a Finanţelor Publice anunţă că au fost aprobate procedurile noi privind declararea ca inactivi a contribuabililor/ plătitorilor de taxe şi impozite fiscale, scoaterea din evidenţă a contribuabililor declaraţi inactivi sau a plătitorilor radiaţi.
"Este declarat inactiv şi ulterior radiat contribuabilul care nu-şi îndeplineşte, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligaţie declarativă prevăzută de lege, se sustrage controalelor efectuate de organul fiscal central prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acestuia, dacă organul fiscal central constatată că nu funcţionează la domiciliul fiscal declarat, dacă inactivitatea temporară este înscrisă la registrul comerţului, dacă durata de funcţionare a societăţii este expirată, dacă durata deţinerii spaţiului cu destinaţia de sediu social este expirată", se arată într-un comunicat remis pe adresa redacţiei de Direcţia Generală a Finanţelor Publice.
Atenţie, contribuabilii declaraţi inactivi înainte de intrarea în vigoare a acestor norme îşi păstrează această calitate, până la îndeplinirea condiţiilor de reactivare prevăzute de lege.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro