Mergi la conţinutul principal

Astăzi începe sesiunea a doua a Bacalaureatului

* examenul începe cu probele scrise, prima fiind cea la limba și literatura română * primele rezultate se vor afișa pe 31 august

 

Astăzi începe ”bacalaureatul de toamnă”! Vorbim de a doua sesiune a examenului, august-septembrie, la care s-au putut înscrie candidații care nu au promovat sau care nu au au putut participa la probe în prima etapă.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, ”BAC-ul de toamnă” debutează astăzi, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmând ca pe 17 august să se desfășoare proba obligatorie a profilului, iar pe 18 august proba la alegere a profilului și specializării.

După probele scrise vor urma cele de evaluare a competențelor, care se vor desfășura după următoarul calendar: 22 – 23 august - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 25 august - evaluarea competențelor digitale; 26 și 29 august - evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. La fel ca la prima sesiune, candidații pot cere recunoașterea și echivalarea probelor de competențe lingvistice și digitale dacă dețin certificate cu recunoaștere internațională.

Primele rezultate la sesiunea a doua a Bacalaureatului se vor afișa pe 31 august (până la ora 12:00), iar eventualele contestații pot fi depuse între orele 12:00 – 18:00. În perioada 1-2 septembrie se vor rezolva contestațiile, urmând ca pe 3 septembrie să se afișeze notele finale.

Reamintim că în prima sesiune a Bacalaureatului, la Brăila, promovabilitatea este de 82,9%, procent ce a situat județul nostru pe locul 4 în clasamentul național. În ceea ce privește promovabilitatea în rândul seriei curente, aceasta este de 85,74%, Brăila fiind pe locul 3 în ierarhia națională. Pentru promoțiile anterioare rata de promovare a fost de 37,5%.

La nivel național, promovabilitatea la Bacalaureat în prima sesiune este de 75,2%, iar în rândul seriei curente de 80%.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro