Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aspectul municipiului - in atentia consilierilor municipali PSD

Primarul Contantin Cibu este asaltat de cererile consilierilor municipali PSD privind gospodarirea orasului si cosmetizarea acestuia. Solicitarile membrilor CLM se refera de cele mai multe ori la probleme semnalate de cetateni in cadrul audientelor. Astfel, in cea mai recenta sedinta a consiliului, social-democratul Sorin Bosneag a adus in discutie problema chioscurilor care ocupa statiile de tramvai sau autobuz. Acesta a explicat ca, in afara de faptul ca aceste constructii sint inestetice, datorita lor se produc si cantitati importante de gunoi care nu fac decit sa dea un aspect degradant zonei. Acesta a propus astfel introducerea unor modele de chioscuri, care sa tina cont si de estetica zonei si de nevoile cetatenilor: "Daca tot nu se poate renunta la chioscurile astea amarite din statiile de autobuz sau tramvai sau de pe linga, macar sa facem ceva sa arate mai bine. Eu propun sa se introduca niste modele de chioscuri, din care patronul, in functie de specificul chioscului, sa isi aleaga. Asa ar arata si zona mai bine,
sa facem niste modele tip de chioscuri, daca tot aprobam amplasarea unor asemenea puncte de vinzare, macar sa fie intr-un cadru urbanistic acceptat de CLM. Sa nu mai stam cu tiganiile alea". Totodata, acesta a tinut sa sublinieze faptul ca, cel putin din punctul sau de vedere, nu vede rezultatele muncii Compartimentului de Disciplina in Constructii, referitor la aceste chioscuri sau la alte constructii care se fac pe linga lege in municipiu. Parerea acestuia a fost sustinuta si de colegul sau de partid, Doru Damian, care a tinut sa afirme: "Nu ma intereseaza ce amenzi se dau, daca ele nu se respecta. Ca degeaba se dau, daca ele nu se incaseaza, si pe aia ii doare undeva. Rezultatul e o frumoasa frectie la un picior din lemn de cires sau, ma rog, ce esenta preferati".
Tot legat de aspectul municipiului, un alt consilier PSD, Alexandru Coada, a atras atentia primarului ca mai multe monumente si statui din oras sint intr-o stare avansata de degradare: "Statuile din municipiu se afla intr-o stare deplorabila. Ceasul din centru rugineste, bustul Anei Aslan la fel, statuia lui Traian se degradeaza, monumentul de la biserica Sf. Mina din Chercea la fel. Ceva trebuie facut. Astea sint carti de vizita ale orasului nostru, nu le putem lasa asa". Coada a mai adus in discutie si esplanada Dunarii, de unde pe zi ce trece, dispar bucati din ce in ce mai mari de marmura.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii