Mergi la conţinutul principal

Asociere cu cintec in fotbalul brailean

Asocierea dintre CJ Braila si SC "Club Fotbal" SA Braila a iscat controverse in rindul consilierilor judeteni. Desi la sfirsitul acestei saptamini, in cadrul plenului sedintei, proiectul de hotarire ce viza asocierea a fost votat in unanimitate, discutiile pe marginea subiectului au durat mai bine de jumatate de ora. Mai exact, consilierii au aprobat un proiect ce prevedea asocierea dintre CJ Braila si clubul de fotbal, pe o perioada de patru ani, timp in care consiliul se angajeaza sa sprijine financiar activitatea sportiva a echipei. Pentru acest an contributia CJ este de 2 miliarde de lei vechi, urmind ca suma sa fie rediscutata anual in cadrul consiliului, in functie de performentele si rezultatele inregistrate. In schimb, clubul are obligatia de a promova in Liga a doua de fotbal. Din asocierea respectiva mai face parte si CLM Braila, cu aceleasi drepturi si obligatii ca si CJ. Presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a explicat consilierilor ca deja s-au facut eforturi foarte mari pentru ca stadionul sa arate cit de cit pregatit de competitii: "Am montat aproape 7.000 de scaune, am aranjat fatada, copertina si se va mai interveni. Echipa a cistigat deja primele doua etape, in deplasare si acasa, e pe un drum ascendent. Cu o singura exceptie jucatorii sint braileni, totul e pe drumul cel bun".

"Nu ne putem asocia cu cineva despre care nu stim foarte multe"

Avintul presedintelui a fost insa curmat de interventia liberalului Vasile Datcu, care a precizat ca e cam nedumerit cu privire la situatia economico - financiara a echipei de fotbal. Pe de alta parte, acesta a mai adaugat ca i se pare cam ciudat ca autoritatile locale sa sponsorizeze practic o societate pe actiuni al carei actionar majoritar e o alta societate, care a inregistrat profituri substantiale. Precizam ca SC "Concivia" SA detine 98,1% din actiunile clubului de fotbal. La rindul ei, "Concivia" are ca actionar majoritar "Bursagrirom", societate care ii apartine nimanui altcuiva decit presedintelui CJ, Stancu. "Am citeva nedumeriri. SC “Club Fotbal” SA Braila este o societate privata, nu un ONG care promoveaza fotbalul. Ni se propune o asociere cu o societate, care, dupa ultimele extrase de la Registrul Comertului, nu si-a depus bilantul pe 2004 si 2005. E posibil ca aceasta societate sa fie extrem de bogata si noi sa nu stim. Apoi, actionar majoritar e “Concivia”, o societate serioasa de altfel, care a obtinut 12 miliarde profit anul trecut. Mi se pare ca o jignim daca ii dam si noi 2 miliarde. In plus, din punct de vedere legal, aceasta societate poate fi dizolvata si miine si noi sa nu stim. Trebuie sa clarificam aceste aspecte, pentru ca nu ne putem asocia cu cineva despre care nu stim foarte multe", a comentat in plen Datcu.

"Acest stadion e al brailenilor, nu e a lu' tata"

Replica lui Stancu nu a intirziat: "Pentru ca “Concivia” sa ajunga la procentul asta de actiuni, a facut lucrari gratis, ca se darima totul. Dar puteti cumpara oricind actiuni, ca si dumneavoastra aveti o firma de constructii, va puteti ocupa dvs. Dar sa nu o dam in politica acum....Ca nu sint depuse bilanturile, aveti dreptate, o sa verificam...Dar macar am reusit sa ajungem undeva, sa facem pasi importanti cu acesti copii. Si sint deja discutii cu unii investitori care ar dori sa preia echipa, dar nu o ia nimeni de la zero. Trebuie sa o ducem macar in B. Dar nici mie nu imi convine sa ma duc zilnic pe stadion sa vad cum se lucreaza, si va zic ca, de multe ori, s-a lucrat moaca, la prietenie, la telefoane. Acest stadion e al brailenilor, nu e a lu' tata. Am cele mai bune intentii . Nu sint un sarantoc care am venit sa fac bani aici. “Concivia” vine si pleaca si noi la fel, dar vreau sa ramina ceva dupa noi", a declarat Stancu.
In apararea sefului de partid a sarit si consilierul Ionel Avram, care i-a explicat lui Datcu ca clubul este o societate fara datorii la stat, viabila, iar asocierea unor autoritati locale pentru a o spriini financiar este legala.
Un alt consilier PSD, Vasile Puiu, a subliniat faptul ca in Europa este o practica comuna ca echipele de un nivel nu foarte inalt sa fie sprijinite de comunitate, in lipsa unui investitor potent financiar.
Mai impaciuitor, consilierul PDL Nicolae Mitroi s-a aratat de parere ca, asa cum este sprijinit fotbalul, ar trebui spijinite si alte sporturi, in care Braila are traditie, precum boxul, voleiul si inotul.
Intr-un final, plenul a votat in unanimitate asocierea si acelasi lucru s-a intimplat si o zi mai tirziu, in cadrul CLM, unde nu s-a comentat deloc pe aceasta tema.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro