Mergi la conţinutul principal

Asociatiile de proprietari datoreaza 141 miliarde lei vechi catre RA "Apa"

Potrivit informatiilor prezentate de conducerea RA "Apa", clientii
proprii au acumulat datorii aferente serviciilor de apa-canal de aproape 16 milioane lei RON (160 miliarde lei vechi), mai precis 15,97 milioane lei RON, cei mai mari datornici raminind, in continuare, asociatiile de proprietari. Potrivit informatiilor prezentate de conducerea regiei, la jumatatea lunii curente, brailenii care stau la bloc acumulasera datorii de 14,161 milioane lei RON (141,61 miliarde lei vechi), din care baza o constituie doar suma de 5,79 milioane lei RON (55,9 miliarde lei vechi), diferenta fiind penalizari calculate ca urmare a neachitarii la termen de catre asociatiile de proprietari a facturilor de apa-canal. La aceste sume, se adauga si creantele pe care regia le are de recuperat de la abonatii casnici, inca 1,809 milioane lei RON (18,09 miliarde lei vechi), din care 557.064 lei RON (5,57 miliarde lei vechi) - penalitati.
Comparativ cu situatia inregistrata la finele lunii iunie, se observa o crestere semnificativa a nivelului datoriilor populatiei, diferenta fiind de 1,36 milioane lei RON (13,6 miliarde lei vechi). Cea mai mare crestere a fost inregistrata in cazul asociatiilor de proprietari. Astfel, in doar 2 luni, datoriile brailenilor care stau la bloc au crescut de la 13,012 milioane lei RON (130,124 miliarde lei vechi) la 14,161 milioane lei RON (141,61 miliarde lei vechi) diferenta fiind de 1,148 milioane lei RON adica 11,486 miliarde lei vechi.
Important de mentionat este ca RA "Apa" a suspendat de citeva luni programul de recuperare a creantelor de la populatie constind in reducerea programului de furnizare a apei reci la doar citeva ore pe zi in cazul asociatiilor care au datorii mari catre regie. Pe de alta parte, regia are in vedere trecerea la masuri mult mai drastice pentru constringerea datornicilor, masuri ce vizeaza sistarea furnizarii apei reci, asa cum permite, de altfel, si contractul de furnizare incheiat de RA "Apa" cu propriii clienti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu