Mergi la conţinutul principal

Artileriştii brăileni la ceas aniversar

• Batalionul 285 Artilerie “Vlaicu Vodă” a serbat, ieri, împlinirea a 50 de ani de la înfiinţare

 

Batalionul 285 Artilerie “Vlaicu Vodă” Brăila a serbat, ieri, 50 de ani de existenţă, printr-un ceremonial la care au fost invitaţi foşti militari ai unităţii, oficialităţi militare şi civile. Prezent la ceremonie, generalul de brigadă Claudiu Mihail Sava, locţiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie “Getica” a evidenţiat rezultatele notabile obţinute de-a lungul timpului de batalionul brăilean. “Unitatea dumneavoastră, alcătuită dintr-un corp de militari de înaltă competenţă profesională, a fost în măsură, cu eforturi considerabile, să-şi menţină capacitatea operaţională, adaptându-se în permanenţă solicitărilor şi răspunzând cu promptitudine tuturor provocărilor”, a spus, în alocuţiunea sa, generalul Sava.

În cadrul ceremoniei, au fost avansaţi în grad câţiva militari, iar în semn de apreciere a profesionalismului de care a dat dovadă personalul unităţii în  procesul de instruire, Batalionului 285 Artilerie “Vlaicu Vodă” i s-a conferit Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării.

După ce comandantul unităţii, locotenent-colonel Săndel Badea, le-a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru participare şi a dat asigurări că artileriştii brăileni vor fi oricând în măsură să răspundă tuturor provocărilor, ceremonia militară a continuat cu defilarea efectivelor batalionului. Oaspeţii au fost invitaţi apoi să viziteze o expoziţie de tehnică şi echipamente militare şi să participe la inaugurarea sălii de tradiţii a unităţii. Evenimentul s-a încheiat cu o recepţie oferită invitaţilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro