Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ars de viu in fata televizorului

Un tinar de 25 de ani, din Insuratei, a ars de viu, in noaptea de luni spre marti, dupa ce locuinta i-a fost cuprinsa de flacari. Pompierii spun ca tragedia a fost provocata de un cos de fum deteriorat care a aprins o grinda de lemn. Cert este ca imobilul a ars ca o torta, in toiul noptii, fara ca nimeni sa poata face ceva pentru nefericitul surprins inauntru.
Incendiul s-a produs in jurul orei 2.30, pe proprietatea lui Alexandru Tolea, un batrin de 71 de ani, domiciliat pe Str. Al. I. Cuza, din orasul Insuratei. In acel moment, acasa se aflau doar batrinul si unul dintre cei cinci copii ai sai, Costel Tolea, in virsta de 25 de ani, ce lucra pe la cine il platea mai bine, ca paznic la oi. Tatal dormea intr-o bucatarie, ce face corp comun cu casa, avind intrare proprie, iar fiul era in casa. "La un moment dat, nu stiu cit era ceasul, dar era foarte tirziu, am auzit un vuiet mare. M-am repezit afara si cind am iesit pe usa am vazut ca toata casa ardea. Stiam ca baiatul este inauntru, venise de la oi si intrase sa se uite la televizor, dar nu puteam intra dupa el. Am strigat dupa ajutor si au sarit si vecinii, dar nu s-a putut face nimic, pina nu au venit pompierii. Dupa ce au stins focul, l-au gasit linga usa, ars, nici nu se mai cunostea ca e el", ne-a povestit, ieri dupa amiaza, Alexandru Tolea. Batrinul a mai ramas doar cu hainele de pe el, cu patul saracacios si cele citeva oale ce se aflau in bucataria care, multumita interventiei pompierilor Garzii 4 Insuratei, a scapat neatinsa de flacari. Restul agoniselii sale de o viata s-a facut scrum, odata cu casa si cu fiul sau. Sotia i-a murit acum citiva ani asa ca i-au mai ramas inca un fiu si trei fete, toate maritate si plecate la casa lor. El spune, insa, ca, iarna aceasta, va fi nevoit sa se adaposteasca in mica bucatarie, avind ca mobilier doar un mic pat, o masa si o soba cu plita.
In judetul nostru, cosurile de fum deteriorate sau necuratate reprezinta o cauza majora de producere a incendiilor, a doua dupa fumatul neglijent. Potrivit unei statistici intocmite de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila, de la inceputul anului, hornurile au generat 25 de incendii. Cel de ieri noapte a avut, fara indoiala, cele mai grave urmari.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii