Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Armata a pus ochii pe elevii braileni cu note bune

Biroul Informare Recrutare (BIR) Braila a finalizat campania de informare despre cariera militara, in scolile generale din municipiu, iar in perioada urmatoare va viza clasele a XII-a din licee. Dupa ce vor incerca sa atraga cit mai multi liceeni catre institutiile militare de invatamint, cadrele BIR vor demara o campanie similara si in scolile si liceele din judet. "Din cite am remarcat pina in prezent, in scolile din municipiu, rezultatele la invatatura ale elevilor din clasa a VIII-a sint mai bune decit ale celor de anul trecut. Cel putin, asa reiese din carnetul de note! In concluzie, putem spera ca absolventii care se vor orienta spre liceele militare vor avea rezultate bune la examenele de admitere", a declarat locotenent colonelul Valerica Buzatu, seful BIR Braila.
Pentru urmatorul an scolar, cele trei colegii militare liceale de la Alba Iulia, Breaza si Cimpulung Moldovenesc scot la concurs, in total, 240 de locuri pentru baieti si 60 locuri pentru fete. Cei interesati trebuie sa contacteze cit mai curind Biroul de Informare Recrutare, de pe Str. Imparatul Traian, nr. 8, deoarece termenul limita de intocmire a dosarelor de candidat este 20 aprilie.
Pentru invatamintul militar superior, dosarele trebuie finalizate pina la 15 mai, in cazul Academiei Fortelor Aeriene "Henri Coanda" si 10 iunie pentru Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", Academia Navala "Mircea cel Batrin" si Academia Tehnica Militara.
In cazul invatamintului militar postliceal, dosarele trebuie intocmite pina la 8 iulie, pentru Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I" si 10 iulie, pentru Scoala Militara de Maistri si Subofiteri a Fortelor Aeriene "Traian Vuia" si Scoala Militara de Maistri a Fortelor Navale "Amiral I. Murgescu".
Pe filiera indirecta, absolventii civili de studii superioare, fete si baieti, cu virsta maxima de 30 de ani, pot deveni ofiteri daca promoveaza un examen si urmeaza un curs intensiv, pe durata a patru luni. Anul acesta, Armata scoate la concurs 246 locuri pentru filiera indirecta, cu mult peste cele de anul trecut, cind au existat doar 15 locuri, la nivelul intregii tari.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii