Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arheologul german rapit in Irak primise amenintari din partea lui al-Zarqawi

Arheologul german rapit, vineri, de persoane necunoscute in nord-vestul Irakului fusese amenintat, in vara, de liderul al-Qaida in Irak, teroristul iordanian Abu Musab al-Zarqawi, potrivit unui cotidian german, citat de AFP.
Suzanne Osthoff, care a disparut, vineri, impreuna cu soferul ei, a declarat in octombrie cotidianului Neue Osnabrucker Zeitung (NOZ) ca a fost tinta unor "amenintari cu rapirea", in vara acestui an, din partea unei grupari din anturajul lui al-Zarqawi.
La acea data, arheologul german a parasit localitatea Mosul, situata in nord-estul tarii, fiind adapostita de armata americana in Zona Verde din Bagdad.
Potrivit cotidianului, bavareza in virsta de 43 de ani intentiona sa organizeze un centru cultural german in localitatea Erbil, din Kurdistanul irakian. Suzanne Osthoff demarase discutii cu ambasada Germaniei din Irak si cu autoritatile kurde care guverneaza provincia.
Osthoff, care locuieste in Irak de aproape zece ani si vorbeste fluent limba araba, a intrerupt munca de cercetare din cauza razboiului si a distribuit ajutoare populatiei, fiind colaboratoare a organizatiei umanitare Direkthilfe Irak (Ajutor direct Irakului).
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii