Argila este un tip de namol care ia nastere prin descompunerea rocilor sedimentare si este foarte bogata in minerale (siliciu, fier, magneziu). Gratie acestor minerale, argila are nenumarate proprietati curative, putand fi utilizata atat extern, cat si intern.
Aflati care sunt cele mai frecvente utilizari ale argilei si care sunt beneficiile argilei asupra sanatatii.
Masca de fata – cel mai popular produs pe baza de argila
In functie de tipul de piele, va sunt recomandate diferite tipuri de argila: alba, rosie, verde, galbena. Diferenta dintre aceste tipuri de argila rezida in continutul de minerale. Pentru mastile faciale, se utilizeaza cu precadere argila alba (Kaolin) pentru pielea uscata, argila verde Montmorillonite pentru pielea normala si grasa si argila Ghassoul pentru pielea grasa.
Masca de fata cu argila se obtine astfel: intr-un bol, puneti 3 linguri de argila verde Montmorillonite si adaugati apa pana umpleti bolul. Lasati bolul cateva minute, dupa care adaugati o ligura de ulei de alune, o lingurita de suc de lamaie si cateva picaturi de apa florala de menta, apoi amestecati rapid. Aplicati masca pe fata intr-un strat gros si stati cu ea 10-15 minute, apoi clatiti cu apa din abundenta. Argila se lipeste de impuritatile de pe piele, iar odata indepartata masca, acestea sunt eliminate, tenul ramanand curat, fin si luminos.
Daca aveti ten seboreic, masca cu argila verde Montmorillonite va va fi de mare ajutor, intrucat argila are proprietatea de a actiona precum un burete, absorband sebumul. De asemenea, datorita proprietatilor sale antiseptice si cicatrizante, argila accelereaza vindecareacosurilor.
Argila – aliatul impotriva parului gras
Cititi mai departe pe farmaciata.ro.