Mergi la conţinutul principal

Aproape 50 de candidați au absentat la proba a doua a Bacalaureatului

* la proba obligatorie a profilului și specializării, desfășurată ieri, s-au prezentat 238 de candidați din cei 287 înscriși * astăzi are loc ultima probă scrisă

 

Mulți absenți la cea de-a doua probă scrisă din cadrul ”Bacalaureatului de toamnă”. Ieri, în cele două centre de examen din Brăila s-a desfășurat proba obligatorie a profilului sau specializării (Matematică sau Istorie), iar din cei 287 candidați înscriși doar 238 s-au prezentat la probă. Așadar, 49 candidați au fost absenți, după cum transmite printr-un comunicat de presă Inspectoratul Școlar Județean Brăila. Instituția precizează că niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentative de fraudă.

Proba de ieri a fost susținută la disciplina Matematică de către absolvenții de profil real (mate-info și științe ale naturii), cei din liceele tehnologice, precum și de către cei de la liceele pedagogice, specializarea învățători-educatoare. Proba la disciplina Istorie a fost susținută de absolvenții de la profilul umanist, precum și de la filiera vocațională.

Examenul continuă astăzi cu cea de-a treia și ultima probă scrisă a examenului, cea la alegerea profilului și specializării, unde sunt așteptați 314 de candidați din Brăila. Probele de evaluare a competențelor sunt programate în perioada 22-29 august.

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare, va avea loc în data de 31 august. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât și electronic. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Reamintim că la ”Bacalaureatul de toamnă”, la nivelul județului Brăila s-au înscris 433 de candidați, din care 288 candidați sunt din promoția curentă, iar 145 de candidați din serii anterioare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro