Aproape 3.000 de bilete de tratament pentru pensionarii brăileni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Aproape 3.000 de bilete de tratament pentru pensionarii brăileni

Casa Judeţeană de Pensii informează că judeţului nostru i-au fost repartizate 2.883 de bilete de tratament, din cele aproape 53.500 ce vor fi distribuite la nivel naţional în 2012. Repartiţia, transmisă în teritoriu luni, a intrat în vigoare începând cu seria a 3-a dintr-un total de 15 serii de tratament, cu data de prezentare în staţiune în 24 - 26 aprilie. Pe tipuri de afecţiuni, repartizarea locurilor este următoarea: pentru căi respiratorii - 18 locuri la Govora; pentru boli cardio-vasculare - 328 locuri, dintre care 4 la Buziaş, 133 la Covasna, 53 la Tuşnad, 138 la Vatra Dornei; pentru boli digestive, afecţiuni ale căilor respiratorii şi reumatism - 25 de locuri la Slănic Moldova; pentru boli digestive - 582 de locuri, dintre care 73 la Căciulata, 28 la Călimăneşti, 148 la Olăneşti, 46 la Sângeorz şi 287 la Slănic Moldova; pentru nevroză - 37 de locuri, dintre care 27 la Sinaia şi 10 la Voineasa; pentru reumatism şi nevroză - 42 de locuri la Moneasa; pentru reumatism şi afecţiuni ale căilor respiratorii - 105 locuri, dintre care 12 la Govora, 52 la Slănic Prahova şi 41 la Târgu Ocna; pentru reumatism şi afecţiuni digestive - 40 de locuri la Căciulata.
Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii, precum şi beneficiarii unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear. Persoanele îndreptăţite să beneficieze de bilete de tratament vor depune o cerere la sediul CJP, compartimentul bilete tratament, cu două luni mai devreme decât perioada în care vor să plece la staţiune. Alături de cerere vor mai depune o copie a actului de identitate, un cupon de pensie (sau adeverinţă de salariat, dacă este cazul), precum şi o adeverinţă de la medicul de familie, în care să se specifice diagnosticul şi staţiunile recomandate pentru tratament. Acordarea biletelor de tratament se face pe baza criteriilor de acordare stabilite de CNPP, data înregistrării cererilor nemaiconstituind un criteriu de repartizare. CJP Brăila arată că fiecare cerere se introduce în programul informatic şi beneficiază de un punctaj stabilit în baza criteriilor specifice (dacă solicitantul a beneficiat de bilet în ultimii doi ani, categoria de pensie, cumulul pensiei etc). "Facem precizarea că unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament în cursul unui an calendaristic, iar refuzul nejustificat al unui bilet repartizat determină pierderea dreptului la un alt bilet în cursul anului respectiv", a declarat Sorin Enache, directorul executiv al CJP Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro