Mergi la conţinutul principal
Raportare la trimestru:

Aproape 197 milioane de lei, colecta Fiscului local pentru bugetul de stat

• impozitul pe veniturile brăilenilor a fost principala sursă de alimentare a bugetului de stat

 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila a reuşit, în primul trimestru al acestui an, să încaseze la bugetul general consolidat (BGC) suma de 196,816 milioane lei, pe surse colectarea prezentându-se astfel: impozit pe profit – 16,74 milioane lei; impozit pe venit – 44,082 milioane lei; TVA – 20,819 milioane lei; accize – 7 milioane lei; alte venituri – 11,44 milioane lei. “Se observă faptul că încasările din impozitul pe venit reprezintă principala sursă a bugetului de stat, cu peste 45% din total”, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei. Acelaşi document mai detaliază şi faptul că, din cele peste 196 milioane de lei virate BCG, mai mult de jumătate reprezintă sumele colectate pentru fondurile speciale adică asigurări sociale de stat, asigurări de sănătate şi şomaj: circa 65,8 milioane, la fondul de pensii, 35,33 milioane lei - fondul de sănătate şi aproape 2,6 milioane - şomaj.

În ce priveşte inspecţiile fiscale efectuate de către instituţie în perioada analizată, acelaşi raport precizează că echipele de control au derulat un număr de 119 acţiuni, în urma cărora a  fost stabilită suplimentar suma de 22,7 milioane lei, fiind aplicate un număr de 66 amenzi contravenţionale cu o valoare de 0.117 milioane lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro