Mergi la conţinutul principal

Apocalipsa mizeriilor din jurul Pieţei Halelor

• canalizările sunt înfundate periodic de vânzătorii de la pescării şi de la tarabele de brânzeturi, care nu ţin cont de prevederile legale când vine vorba să scape de resturi • primarul Dragomir: “Garda de Mediu, DSV şi DSP să îşi facă treaba!”

 

Schimbarea la faţă a Pieţei Halelor, unde de curând au fost făcute lucrări de reabilitare ce au constat în asfaltarea sectorului de legume şi aducerea unor tarabe noi, este zădărnicită de aspectul insalubru din spatele spaţiilor destinate vânzării peştelui. Mai exact, pe Str. Cârlova mizeria e la ea acasă din cauza comercianţilor care aruncă direct pe caldarâmul din jurul gurilor de canalizare apă şi sare amestecată cu sângele rezultat de la eviscerare, de la spălarea lăzilor, zăpadă carbonică etc. Totul, în timp, a condus la apariţia de bălţi dezagreabile şi infecte, adevărate focare urât mirositoare, în special în sezonul cald.

Primarul Marian Dragomir spune că pentru această situaţie nu se face vinovată Direcţia Administraţiei Pieţelor, ci alte instituţii ale statului, care nu intervin pentru disciplinarea comercianţilor. „Să nu dăm, pe nedrept, în cei care îşi fac treaba, adică Administraţia Pieţelor. Aici trebuie să acţioneze ferm, imediat şi drastic Garda de Mediu, Direcţia Sanitar Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică, pentru ca patronii de pescării să respecte legea. Şi nu, nu e cazul să se facă o rigolă cu grătar, către geigere, deoarece vor arunca în continuare ceea ce rezultă din activitatea lor”, a precizat primarul.
Pe de altă parte, de la DSV ni s-a spus că „toate resturile din prelucrarea şi comercializarea produselor alimentare şi animaliere au un regim special, colectându-se operativ pentru a fi duse la incinerat sau dându-li-se altă destinaţie, prevăzută legal”. Cu alte cuvinte, nici vorbă ca aceste resturi să fie aruncate direct la canalizare, sau mai exact pe asfaltul din jurul gurilor de canalizare! Rămâne de văzut când se vor hotărî să îşi facă datoria instituţiile care, din punct de vedere teoretic, se arată foarte bine pregătite. Nu de alta, dar situaţia resturilor aruncate la canalizare este cam aceeaşi şi la sectorul de brânzeturi, unde canalizările sunt înfundate periodic cu deşeurile aruncate de comercianţi. Cei care merg pe trotuarul de pe Str. 1 Decembrie 1918, prin dreptul Halei Mari îşi pot da seama după mirosul emanat de gurile de canalizare despre cum stau treburile...

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro