Mergi la conţinutul principal

Aplicaţie militară multinaţională la Brăila

• pe parcursul acestei săptămâni, militari genişti din Bulgaria, Croaţia, Georgia şi România se vor instrui în comun, în poligonul Vărsătura şi poligonul Smârdan • scopul final: atingerea unei capacităţi sporite de intervenţie în timpul operaţiilor din medii ostile • ieri, pe platoul din faţa Palatului Administrativ, a fost deschis oficial exerciţiul multinaţional

 

Militari din Bulgaria, Croaţia şi Georgia participă, în perioada 14 – 18 noiembrie, alături de geniştii brăileni, la exerciţiul multinaţional „IEL – MILU ROU 16”, ce se va derula în poligonul de instrucţie Vărsătura, de lângă municipiul Brăila, dar şi în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi. Latura practică va fi asigurată mai mult de geniştii brăileni care, cu tehnica din dotare, vor desfăşura capacităţi de trecere a armamentului greu peste un curs de apă, respectiv fluviul Dunărea, sau a unor obstacole terestre. Militarii bulgari, croaţi şi georgieni vor participa în principal la o instrucţie de comandament, ce se axează pe stabilirea şi exersarea unor proceduri specifice armei geniu.

Exerciţiul are ca scop perfecţionarea capacităţii structurii  IEL – MILU (Unitatea Multifuncţională Logistică Integrată cu specific de Geniu pentru Infrastructură Logistică), în vederea planificării şi conducerii acţiunilor structurilor de geniu în sprijinul structurilor logistice, pe timpul operaţiilor în medii ostile.

Exerciţiul este organizat anual, prin rotaţie, în baza Memorandumului de Înţelegere între Ministerele Apărării din Republica Bulgaria, Republica Croaţia, Georgia şi România privind înfiinţarea şi sprijinul acestei structuri. Rolul structurii Multifuncţionale Logistice Integrate cu specific de Geniu pentru Infrastructură Logistică este acela de a participa la misiuni sub mandat NATO, în diferite zone de conflict”, precizează, într-un comunicat de presă, lt. col. George Popa, ofiţerul de relaţii publice al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila.

În primăvară, mai exact în perioada 24 – 30 aprilie, un exerciţiu similar a avut loc în Croaţia, la o bază militară din Zagreb. Acolo, partea română a fost reprezentată de militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”, din cadrul Brigăzii 10 „Dunărea de Jos”.

Actualul exerciţiu a debutat, luni, cu o ceremonie derulată pe platoul din faţa Palatului Administrativ, începând cu ora 10.00. În prezenţa autorităţilor locale, civile şi militare, au fost intonate imnurile celor patru naţiuni participante şi au fost arborate cele patru drapele naţionale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro