Mergi la conţinutul principal

Anul viitor, mai mult "Sapard"

La sfirsitul acestei luni, conducerea Ministerului Agriculturii asteapta unda verde de la Comisia Europeana pentru acreditarea ultimelor 4 masuri ale Programului "Sapard": agro-mediul, silvicultura, controlul calitatii produselor si constituirea grupurilor de producatori agricoli. In 2006 agricultura romaneasca ar trebui sa absoarba fonduri "Sapard" în valoare de 400 de milioane de euro.
"Agricultura româneasca, asa cum este ea astazi, nu este în stare sa absoarba aceste fonduri daca nu primeste un influx rapid si masiv de fonduri pentru cofinantare", a recunoscut, ieri, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, ca raspuns la motiunea de cenzura depusa de parlamentarii PSD si PRM. De aceea, a spus Flutur, anul viitor, Ministerul va da mai întii bani pentru investitii, si apoi bani pentru subventii. "În 2006, 10.000 de miliarde de lei vechi, circa 35% din bugetul Ministerului Agriculturii, vor merge spre investitii. Cu acesti bani se vor putea înfiinta cel putin 6.000 de ferme zootehnice si vegetale si peste 500 de fabrici de procesare a produselor agricole si zootehnice si peste 500 unitati de servicii neagricole. Aproape 90% din acesti bani reprezinta cofinantare pentru proiecte Sapard", a declarat Gheorghe Flutur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu