Astfel, 685 de persoane au fost angajate prin programul de incadrare a somerilor in lucrari publice de interes comunitar; 530 prin acordarea de alocatii pentru somerii care s-au incadrat inainte de expirarea somajului; 312 ca urmare a participarii la cursuri de formare profesionala; 338 prin subventionarea locului de munca in cazul incadrarii persoanelor marginalizate (someri peste 45 ani sau intretinatori unici de familie, someri care mai au 3 ani pina la pensie, persoane cu contract de solidaritate); 243 prin acordarea de subventii celor care incadreaza absolventi; 60 prin acordarea de credite si 41 prin stimularea mobilitatii fortei de munca. "Pentru ocuparea acestor persoane au fost furnizate urmatoarele masuri: mediere, informare si consiliere privind cariera, formare profesionala, completarea veniturilor salariale, stimularea mobilitatii fortei de munca, consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri, subventionarea locurilor de munca (pentru incadrarea persoanelor defavorizate, pentru incadrarea absolventilor unor institutii de invatamint, pentru ocuparea temporara a somerilor in lucrari publice de interes comunitar), acordarea de credite in conditii avantajoase, in vederea crearii de noi locuri de munca", a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Pe parcursul anului 2005, Agentia a organizat 5 burse, care s-au adresat tuturor categoriilor de persoane aflate in cautarea unui loc de munca. Prin organizarea acestora s-a acordat o atentie deosebita tinerilor, persoanelor aflate in somaj de lunga durata, celor cu handicap, persoanelor de etnie roma; aceste actiuni avind ca scop, pe de o parte, sprijinirea persoanelor neocupate pentru gasirea unui loc de munca sau a unei posibilitati de formare profesionala, iar pe de alta parte sprijinirea angajatorilor pentru a incadra persoane din rindul somerilor. La toate cele 5 burse au participat 196 de agenti economici, care au oferit 1.930 de locuri de munca si pe care au fost incadrati 794 de someri.
La sfirsitul anului, in evidenta AJOFM Braila se aflau 9.158 de someri, din care 35,2 % femei. Din numarul total al acestora, 83,37% sint cu nivel de instruire primar, gimnazial si profesional; 12,95% cu nivel de instruire liceal si postliceal si 3,68% cu nivel de instruire universitar. In ceea ce priveste repartizarea somerilor pe localitati, 41,96% provin din mediul urban (municipiul Braila, orasele Faurei, Ianca si Insuratei), iar 58,04% din mediul rural (din cele 40 comune ale judetului Braila). Rata somajului, calculata conform balantei fortei de munca la 01 ianuarie 2005, a fost de 6,9%.