Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anul trecut, 1.546 detinuti minori si tineri au trecut prin Penitenciarul Tichilesti

In anul 2005, structura numerica a efectivului de minori si tineri aflati in detentie la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti a fost, potrivit bilantului de activitate al unitatii pe anul 2005, in usoara crestere: 267 persoane, fata de 236, in anul 2004, diferentieri aparind in situatia juridica, natura faptelor, virsta si condamnare. "Cresterea inregistrata in anul 2005, a efectivului de minori si tineri survine si din faptul ca, incepind cu luna august 2005, prin Ordinul ANP nr. 386/30.08.2005, detinem minori condamnati definitiv la pedeapsa cu inchisoarea si tineri condamnati definitiv (in virsta de pina la 21 ani), care au comis faptele infractionale in minorat. Doresc sa subliniez ca, la efectivul total rulat in anul 2005, care a fost de 1.546 detinuti, pe de o parte abaterile disciplinare au scazut considerabil fata de anul anterior, adica 225 abateri disciplinare fata de 483, iar pe de alta parte au crescut (de aproximativ trei ori) recompensele acordate acestora, ajungind la 665, fata de 229 inregistrate in 2004", a declarat directorul PMT Tichilesti, Isp Niscov Adrian Stefan.
La prezentarea bilantului activitatii pe anul 2005 au participat prefectul judetului Braila, Nicolae Mitroi, directorul general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, judecator Silvia Cerbu si adjunct sef Directia Sigurantei si Interventiei Psihosociale, psiholog Cristina Prip. Sedinta de bilant, organizata la sediul PMT Tichilesti s-a dorit a fi, potrivit declaratiei directorului general adjunct al ANP, un dialog intre reprezentantii ANP si cadrele penitenciarului. Silvia Cerbu a afirmat ca, in ciuda bugetului mic de care a dispus Penitenciarul de la Tichilesti, datorita eforturilor depuse de cadrele acestei institutii (fie civili, fie functionari publici cu statut special), institutia se claseaza printre primele pe tara, in ceea ce priveste calitatea activitatii din unitate.
Sursa citata a mai declarat ca unul din obiectivele ANP pentru anul 2006 il constituie angajarea de personal: "Pina in luna februarie intentionam sa angajam la fiecare unitate cite un consilier juridic si personal pentru trupe speciale de interventie. Totodata, au fost deja scoase la concurs posturi de medici si de asistenti medicali. De asemenea, urmeaza a fi angajate 500 - 1.000 persoane pentru Paza. In aceasta saptamina, vor fi scoase la concurs 50 de posturi, urmind ca, dupa rectificarea bugetara pentru acest an, sa fie scoase la concurs si celelalte."
Prefectul judetului Braila, Nicolae Mitroi, a declarat ca nu trebuie uitat scopul pentru care exista Penitenciarul de la Tichilesti. "Aceasta institutie exista pentru a prelua acesti oameni, care reprezinta reziduul societatii, pentru a-i reintegra in societate. Ma asteptam sa se puna problema Biroului de Reintegrare Sociala, care asigura interfata intre institutie si societate", a subliniat prefectul Mitroi rolul si importanta BRS in cadrul institutiei. Acesta a adaugat ca se va incerca obtinerea unui amplasament pentru PMT Tichilesti intr-o unitate militara care este in curs de eliberare. "Trebuie sa atragem Consiliul Local si Consiliul Judetean Braila pentru ca, din pacate, la Prefectura nu avem fonduri. Societatea va apreciaza pentru munca grea pe care o depuneti cu detinutii, unii cu fapte deosebit de grave la activ', a concluzionat Nicolae Mitroi.
"Pe detinuti nu-i primim ca pe reziduuri, ci ca pe oameni si ii tratam ca atare. Din pacate, la eliberarea din penitenciar, acestia nu sint preluati de nimeni. Nu putem avea pretentia sa recuperam toti minorii sau tinerii internati in penitenciar" a declarat, in replica, directorul general adjunct al ANP, Silvia Cerbu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii