Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anton Lungu a fost transferat la Bucuresti

La insistenta familiei, ieri, Anton Lungu a fost transferat de la sectia de Reanimare a Spitalului Judetean de Urgenta Braila la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti.
Dupa ce s-a obtinut avizul pentru transfer al dr. Daniela Bartos, fost ministru al Sanatatii, dr. Olga Popescu, sef sectie ATI al unitatii spitalicesti l-a contactat telefonic pe omologul sau de la clinica bucuresteana si i-a prezentat istoricul bolii pacientului care urma sa fie transferat, cit si tratamentul administrat la Braila si rezultatul ultimei tomografii computerizate, care s-a efectuat in ziua precedenta. "Concluzia a fost ca bolnavul a facut accidente cerebrale vasculare ischemice multiple, repetitive, pe un fond de atrofie corticala, agravate de episodul hipoglicemic pe care l-a avut pe data de 10 aprilie, cind a si fost internat in spital", a precizat dr. Olga Popescu. In opinia sursei citate, hipoglicemia declansata in urma unui supradozaj cu antidiabetice sau prin administrarea medicatiei respective fara ca bolnavul sa fi mincat in prealabil, a accentuat leziunile cerebrale preexistente. Totodata, leziunile respective au fost accentuate si de traumatismul cranio-facial pe care Anton Lungu l-a suferit la sfirsitul lunii martie, cind s-a dezechilibrat si a cazut pe trepte in Palatul Administrativ, dupa o sedinta a Consiliului Local, la care participase.

Fostul primar nu mai stia sa scrie

"Din discutiile cu sotia pacientului, reiese ca, dupa operatia de rinichi, care a fost la jumatatea anului trecut, starea lui s-a schimbat, in sensul ca incepuse sa aiba pierderi de memorie, tulburari de echilibru, acestea fiind tulburari episodice. Dupa traumatismul cranian din 30 martie, aceste tulburari s-au accentuat, astfel incit nu mai stia sa scrie; stia sa citeasca, dar nu mai stia sa scrie, un fenomen care, neurologic, se numeste agrafie, care tine tot de tulburari circulatorii si, probabil, din cauza unor mici accidente cerebrale, mici ischemii, pe un teren vascular de proasta calitate, avind in vedere diabetul pe care il avea de mai bine de zece ani, s-a ajuns in aceasta situatie. In plus, se consuma foarte mult ca el a facut multe pentru Braila si ca acum se duc toate de ripa, iar aceste lucruri il ingrijorau foarte mult si l-au facut in cele din urma mai negativist, necooperant. Aceste tulburari de caracter sint cauzate de o proasta vascularizatie a creierului, cu un teren vascular prost, datorita tarelor: a fost un obez toata viata, un dislipidemic si un diabetic, iar in medicina, asocierea aceasta dintre obezitate, diabet, dislipidemie si hipertensiune poarta numele de Sindromul x metabolic," am aflat de la dr. Olga Popescu.

"In ultimele zile nu mai putea vorbi, scotea doar niste onomatopee"

Avind in vedere dorinta familiei de a-l transfera la o clinica, in speranta de a beneficia de investigatii suplimentare, Anton Lungu a fost transportat, ieri dimineata, cu o salvare medicalizata a Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) .
La iesirea din spital era cu ochii deschisi, dar nimeni nu poate spune daca era sau nu constient; gemea si se vaita cind era miscat de catre medicii care il ajutau. Era rigid, dar, de citeva zile are o rigiditate a membrelor, ca intr-un Parkinson vascular, datorita proastei vascularizatii a creierului. Desi parea ca nu constientizeaza ce se intimpla in jurul lui, in momentul in care medicii se agitau sa-l transporte la ambulanta care urma sa-l duca la Bucuresti, tensiunea arteriala a crescut de la 14 la 18, ceea ce i-a facut pe medici sa creada ca, in acele clipe, constientiza ca se intimpla ceva, ca parasea spitalul din Braila.
La aproape 76 de ani, fostul primar al Brailei a parasit, ieri, Spitalul Judetean de Urgenta insotit de un maldar de documente: istoricul bolilor, evolutia starii, rezultatele analizelor si investigatiilor efectuate si tratamentul administrat, cit si cu tarele conexe: diabet, hipertensiune, tumora renala operata, insuficienta renala cronica, dislipidemie, la care se adauga episodul traumatic si cel hipoglicemic din ultima perioada. Despre evolutia unui bolnav cu astfel de afectiuni, medicii sint retinuti in momentul de fata. "Daca exista sanse de revenire, asta se va produce in timp, dar foarte mult nu va recupera; se poate spera intr-o ameliorare a simptomatologiei in sensul de a-i reveni limbajul, pentru ca in ultimele zile nu mai putea vorbi, scotea doar niste onomatopee, la stimulii mecanici durerosi, la manevre care il deranjau, dar, mai mult de atit, nu a vorbit," a concluzionat dr. Olga Popescu.

"Imi pare nespus de rau"

Consilierul municipal PRM Mihai Danut, un apropiat al lui Anton
Lungu, ne-a declarat, ieri, ca regreta ca acesta nu s-a retras mai
demult din viata politica si din administratie, pentru a-si ingriji
sanatatea: "Din pacate, starea de sanatate a domnului Anton Lungu
s-a agravat, s-ar parea ca acel incident neplacut in care si-a pierdut
echilibrul si a cazut a fost hotaritor in evolutia sa psihica, mentala,
neurologica si starea generala de sanatate. Imi pare nespus de rau
ca s-au intimplat aceste lucruri, poate ca ar fi trebuit, la un moment
dat, sa puna punct carierei sale si sa se odihneasca mai mult, dar
asta a fost starea de spirit cu care Lungu a tratat, in general,
activitatea sa, si-a neglijat familia, pentru a se ocupa de orasul sau
pe care l-a iubit, desi nu este nascut si crescut la Braila".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii