Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ANPDC a dat nota buna pentru Protectia Copilului Braila

Zilele trecute a avut loc, la Sinaia, Conferinta Finala privind Schemele de granturi "Copiii mai intii", la care au participat reprezentanti ai Protectiei copilului din mai multe judete.
Conferinta a avut ca scop analiza rezultatelor obtinute prin implementarea celor trei scheme de granturi.
De asemenea, a avut loc un schimb de experienta privind infiintarea, organizarea si functionarea serviciilor de protectie a copilului si s-a cautat identificarea unui mecanism in vederea asigurarii sustenabilitatii serviciilor nou create.
"Prin cele trei programe Phare, in judetul Braila s-au implementat sapte proiecte. Astfel, noi am infiintat Centrul Maternal Alexandra, am inchis centrul de Plasament nr. 9, destinat copiilor cu dizabilitati, acestia fiind transferati in sase apartamente de tip familial sau la asistenti maternali profesionisti. O parte dintre ei au fost chiar reintegrati in familie, cu sprijin financiar din fondul de urgenta Phare", a declarat directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, prof. Alexandru Sculschi, care a participat la eveniment.
Potrivit sursei citate, prin proiectele implementate, s-au inchis cinci institutii de tip rezidential clasic si s-au infiintat, pe linga centrul maternal, un centru de zi, 23 de unitati de tip familial (case si apartamente), au fost formati si angajati 243 de asistenti maternali profesionisti si 63 de copii au fost reintegrati in familia naturala (sau reintegrati ) prin oferirea unor fonduri de urgenta.
"Cred ca Braila este printre judetele care au facut treaba buna in domeniul protectiei copilului, a beneficiat de aceste proiecte si le-a pus in valoare. Au fost inchise cinci institutii de tip vechi, dar actiunea se va continua si in 2006, prin inchiderea centrului de plasament de la Baraganu. Mai sint multe de facut, inca. Braila se inscrie, insa, in strategia de inchidere a institutiilor de tip rezidential clasic si infiintarea celor de tip familial si de dezvoltare a retelei asistentei maternale profesioniste", a declarat ministrul secretar de stat Bogdan Adrian Panait, seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, referitor la modul in care s-a facut implementarea celor sapte proiecte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii