Mergi la conţinutul principal

Angrosiştii obligaţi şi ei să accepte cardul ca mijloc de plată

• propunerea a trecut de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional

 

Lista comercianţilor obligaţi să accepte plata electronică prin intermediul cardului bancar urmează să fie extinsă, potrivit unui proiect de act normativ adoptat recent de Senat. Potrivit proiectului, ar urma ca şi firmele care, de exemplu, cumpără mărfuri în cantităţi mari sau cele care desfăşoară activităţi de prestări servicii şi care realizează anual o cifră de afaceri de cel puţin 10.000 de euro vor avea obligaţia de a accepta ca mijloc de plată cardurile.

Proiectul de lege pentru modificarea art. 1 alin. (3) şi (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată a fost adoptat marţi de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată. Astfel, pentru a intra în vigoare, documentul mai are nevoie de aprobarea deputaţilor şi promulgarea prin decret prezidenţial.

Proiectul de act normativ nu este în vigoare la acest moment. Pentru a se aplica, trebuie adoptat de Camera Deputaţilor, promulgat prin decret prezidenţial şi publicat în Monitorul Oficial.

Reamintim că, de la 1 ianuarie 2017, firmele ce se ocupă de comerţul cu amănuntul şi realizează anual o cifră de afaceri de cel puţin 10.000 de euro sunt obligate să accepte ca mijloc de plată cardurile de debit şi cardurile de credit. În esenţă, vizate sunt supermarketurile ori magazinele universale, adică acei comercianţi care vând produse direct consumatorilor, de regulă, pentru uzul personal al acestora.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro