Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Angajatori reclamati de propriii salariati la ITM

Sute de salariati braileni au sesizat Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) ca angajatorii le incalca drepturile salariale. Numai in perioada ianuarie-august 2006, institutia a primit aproape 400 de sesizari, cele mai multe cu referire la problematica relatiilor de munca, mai exact nerespectarea de catre angajatori a drepturilor derivate din calitatea de angajat. Din analiza celor 388 de sesizari inregistrate in primele 8 luni ale anului in curs, inspectorii de munca au concluzionat ca cele mai multe petitii au venit din sectorul comert (21,4%), al confectiilor textile (18,9%), constructii (9,7%), prestari servicii (8,5%), industrie alimentara (7,2%), transporturi (4,4%) si agricultura (3%).
Cele mai multe dintre reclamatiile primite la sediul ITM Braila, vizeaza in cea mai mare parte aspecte legate de drepturi salariale neacordate - 28,3%, incetare contracte individuale de munca - 22,6%, incadrare in functie - 7,6%, plata concediilor medicale - 6%, acordarea orelor suplimentare - 5%, compensarea in bani a concediilor de odihna - 5%, munca ilicita - 4,1% si refuzul unitatii de a plati indemnizatiile pentru cresterea copilului - 1,6%.
"Verificarea aspectelor semnalate in sesizarile inregistrate a fost efectuata prin control la agentii economici in cauza, (...) dintre cele 388 sesizari 381 fiind solutionate", se arata in raportul pe cele opt luni privind activitatea desfasurata de ITM Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii