Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Andone pleaca de la Dinamo dupa trei ani

Ioan Andone, care si-a reziliat, vineri, contractul cu FC Dinamo, este antrenorul cu cea mai lunga perioada petrecuta la o echipa din Divizia A, dintre tehnicienii in functie in acest moment, el pregatind neintrerupt formatia "alb-rosie" aproape trei ani.
Ioan Andone a fost numit in functia de antrenor principal al echipei Dinamo Bucuresti in data de 20 martie 2003, in locul lui Cornel Dinu, care a fost demis in urma infringerii suferite de "alb-rosii", cu scorul de 2-3, in etapa a XVI-a a sezonului 2002/2003 al Diviziei A, in meciul cu Ceahlaul Piatra Neamt.
Andone a fost, in acel sezon, al patrulea antrenor care a pregatit formatia Dinamo, dupa Ion Moldovan, Florin Marin si Cornel Dinu.
In editia de campionat 2002/2003, Ioan Andone a mai pregatit, timp de 18 etape, formatia Sportul Studentesc.
Cu Dinamo, Andone a cistigat un titlu de campion national, in sezonul 2003/2004, si trei Cupe ale Romaniei in sezoanele 2002/2003, 2003/2004 si 2004/2005.
De-a lungul carierei, Andone a mai pregatit formatiile Sportul Studentesc (in sezoanele 1993/1994, 1995/1996 si 2001/2002), Universitatea Cluj (1994/1995 si 1995/1996), Petrolul Ploiesti (1996/1997), Farul Constanta (1998/1999), FC Brasov (1999/2000) si FC Bihor Oradea (2000/2001).
Dupa despartirea lui Andone de Dinamo, cel mai vechi antrenor pe banca tehnica a unei echipe din Divizia A este Razvan Lucescu, ce a preluat formatia Rapid Bucuresti pe 10 iunie 2004. El este urmat de Cristi Popovici, care a fost numit antrenor la FCM Bacau pe 24 iunie 2004.

Badea: Plecarea lui Andone nu este o infringere pentru mine

Presedintele Consiliului de Administratie al clubului Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca plecarea antrenorului Ioan Andone nu este o infringere personala, avind in vedere ca in ultima perioada mai multi actionari au solictat demiterea tehnicianului.
"Nu este o infringere pentru mine plecarea lui Andone. Eu l-as fi sustinut in orice alternativa ar fi ales. Formula la care s-a ajuns este una pentru care a optat si Andone, deci nu i s-a impus nimic. In aceasta solutie, Andone a dovedit inca o data responsabilitate si fidelitate pentru Dinamo. Stiu totusi ca nu este o solutie confortabila, nu este ceea ce si-a dorit", a spus Badea.
Oficialul dinamovist a mentionat ca Andone nu a avut o clauza de reziliere a contractului de 500.000 de dolari. "Nu exista asa ceva. Andone nu a primit nici o compensatie. A fost o reziliere de comun acord a contractului", a precizat presedintele Consiliului de Administratie al gruparii din Stefan cel Mare.
Intrebat daca Andone putea face mai mult in perioada petrecuta in functia de antrenor la Dinamo, Nicolae Badea a raspuns: "Cred ca toti puteam face mai mult. Sint sigur insa ca a facut tot ce a gindit la momentul respectiv ca este util performantei la Dinamo. In afara de devotament si fidelitate pentru Dinamo, Andone a facut multe alte lucruri, care depasesc atributiile functiei de antrenor".
Nicolae Badea nu a dorit sa vorbeasca despre lucrurile pe care i le reproseaza tehnicianului: "Eu daca am ceva de spus, ii voi spune intotdeauna personal lui Andone. Ca e de bine, ca e de rau, ii transmit personal".
Presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo sustine ca pe viitor este dispus sa lucreze din nou cu Ioan Andone. "Nu e cazul sa excludem o asemenea alternativa. El are usa deschisa oricind la Dinamo. Munca depusa de Andone s-a vazut nu numai in rezultatele de pe tabela sau in performantele echipei. Sint lucruri nevazute care uneori sint mai importante decit o victorie acasa sau in deplasare", a mentionat oficialul gruparii din Stefan cel Mare.
Nicolae Badea a tinut sa ii multumeasca antrenorului pentru munca depusa la clubul Dinamo. "Vreau sa ii multumesc public lui Andone pentru tot ce a facut aici. Atit ca jucator cit si ca antrenor. Eu personal l-am sustinut si il voi sustine intotdeauna pe Ioan Andone. Indiferent de locul unde isi va exercita profesia", a precizat Badea.
Presedintele CA a confirmat faptul ca gruparea din Stefan cel Mare trateaza cu tehnicianul spaniol Esteban Vigo Benitez pentru postul lasat liber de Ioan Andone. "Da, este adevarat. A fost mandatat domnul Becali sa poarte aceste negocieri. Dinamo va avea im mod sigur un antrenor pina la reunirea lotului. Se poate insa chiar sa se reuseasca acest lucru si pina la sfirsitul anului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii