Mergi la conţinutul principal

Amenzi pentru doua unitati de panificatie

Doua societati din municipiu, care desfasurau activitati de panificatie, au fost gasite cu nereguli, in urma unui control efectuat de ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor impreuna cu reprezentanti ai Garzii Financiare. Prin aceasta actiune, oamenii legii au urmarit respectarea prevederilor referitoare la comercializarea produselor de morarit si panificatie. Astfel, la una dintre societati, s-a constatat ca agentul de vinzari incasa contravaloarea piinilor vindute si preda banii la casieria unitatii, fara sa elibereze facturi fiscale. Pentru fapta sa, angajatul a primit o amenda de 2.000 lei, conform Legii contabilitatii 82/1991, care prevede ca orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobindind astfel calitatea de document justificativ.
Cea de-a doua unitate identificata de organele de control continua sa produca si sa comercializeze piine, nestingherita, desi nu avea voie. Activitatea unitatii fusese suspendata, din data de 2 august, printr-o dispozitie emisa de Autoritatea de Sanatate Publica si Garda Financiara, din cauza unor nereguli privind normele de igiena si folosirea casei de marcat. La data de 6 august, societatea si-a reluat activitatea conform avizului Directiei Sanitar-Veterinare, insa, s-a constatat ca, in zilele de 3 si 4 august, cind teoretic activitatea era suspendata, unitatea a produs si comercializat 3.000 bucati de piine, in valoare de 1.200 lei. Pentru aceste nereguli a fost confiscata suma obtinuta in cele doua zile, iar administratorul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu