Mergi la conţinutul principal

Amenzi mult mai dure la indemina pompierilor

Incalcarea normelor de prevenire si stingere a incendiilor va atrage, incepind cu 12 august 2007, sanctiuni mult mai severe decit cele ce se pot aplica in momentul de fata. Guvernul a stabilit noul cuantum al amenzilor prin HG 537/6 iunie 2007, care a fost publicata in Monitorul Oficial pe 12 iunie, cu termen de 60 de zile pina la intrarea in vigoare. Potrivit noilor reglementari, folosirea mijloacelor de iluminare cu flacara in locuri care prezinta pericol de incendiu sau explozie, stabilite si marcate ca atare, se amendeaza cu 100 pina la 500 lei. Fumatul in locuri cu pericol de incendiu se sanctioneaza cu sume cuprinse intre 500 si 1.000 lei. Amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis, in conditii si la distante care favorizeaza propagarea focului la constructii, depozite, culturi agricole, paduri constituie contraventie si se amendeaza cu 1.000 pina la 2.500 lei. Cu sume cuprinse intre 2.500 si 5.000 lei se sanctioneaza executarea lucrarilor de sudare, taiere, lipire, in locuri in care acestea sint interzise fara permis de lucru cu foc, sau fara a fi asigurate toate masurile din permisul de lucru cu foc. Cele mai drastice sanctiuni, cuprinse intre 5.000 si 10.000 lei, sint prevazute pentru neasigurarea de catre transportatori a masurilor de aparare impotriva incendiilor, pentru asigurarea conditiilor de siguranta in trafic.
Pina la aparitia HG 537, sanctiunile pe care le puteau aplica pompierii erau mult mai blinde. Asa se explica faptul ca toate cele 122 de amenzi contraventionale date, in primul semestru al acestui an, de Serviciul de Prevenire a Incendiilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila, insumeaza doar 30.065 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu