Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi de sute de milioane pentru constructii neautorizate

Compartimentul Disciplina in Constructii din cadrul Directiei de Indrumare si Control a Primariei Braila a sanctionat, pe parcursul anului trecut, 40 de braileni, persoane fizice si juridice, cu amenzi ce insumeaza 81.000 lei (810 milioane de lei vechi). Mare parte din aceste sanctiuni s-au dat pentru lucrari incepute inainte de obtinerea autorizatiei de constructie. "In general, constructorii sau beneficiarii lucrarii motiveaza ca au inceput inainte de primirea autorizatiei deoarece avizele si acordurile unice de la furnizorii de apa, telefonie sau gaze se obtin foarte greu. Intr-adevar, exista un termen legal de 30 de zile in care institutiile in cauza pot elibera avizele solicitate, dar aceasta scuza nu scuteste pe nimeni de amenda", ne-a declarat Elena Prundea, directorul Directiei de Indrumare si Control. Pe linga aplicarea de sanctiuni, inspectorii Compartimentului Disciplina in Constructii au sistat peste 250 de lucrari incepute ilegal.
"Un alt obiectiv important si de mare responsabilitate prevazut de lege este activitatea de desfiintare a unor constructii neautorizate. In cursul anului 2007, au fost desfiintate patru constructii provizorii de pe domeniul public, activitate destul de ingrata, dar rezolvata cu responsabilitate", se arata intr-un raport de activitate intocmit de inspectorii compartimentului.
Din sase posturi de inspectori prevazute in organigrama, doar patru sint ocupate, ceea ce ingreuneaza activitatea Compartimentului Disciplina in Constructii. Chiar si asa, pe parcursul anului trecut, au fost efectuate peste 668 controale in teren, fiind verificate peste 780 obiective, in scopul indrumarii cetatenilor si a prevenirii incalcarii disciplinei in constructii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii