Mergi la conţinutul principal

Amenzi de peste 30.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19

* în week-end, polițiștii au continuat acțiunile de control în locuri aglomerate și au aplicat sancțiuni persoanelor care nu au ținut cont de măsurile impuse în scopul prevenirii răspândirii Covid-19 * duminică, s-au aplicat amenzi în valoare de 19.750 lei, iar sâmbătă valoarea sancțiunilor a fost de peste 12.000 lei

 

La sfârșit de săptămână, amenzile pentru nerespectarea măsurilor de protecție impuse în scopul prevenirii răspândirii Covid-19 au depășit 30.000 lei. Locurile aglomerate și mijloacele de transport în comun au fost primele vizate de polițiști.

Astfel, la data de 18 aprilie, polițiștii brăileni împreună cu jandarmi și lucrători ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, precum și a noilor măsuri instituite ca urmare a prelungirii stării de alertă. Au fost desfășurate 18 acțiuni punctuale vizând marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețe și târguri, mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților. “În cadrul acțiunilor desfășurate, forțele implicate au verificat 62 de societăți comerciale și au controlat  75 de vehicule. Urmare a abaterilor constatate la nivel județean, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 19.750 de lei. Dintre acestea, 33 au fost aplicate persoanelor care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, valoarea amenzilor fiind de 7.500 de lei”, au transmis reprezentații Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila.

Sâmbătă, 17 aprilie, urmare a abaterilor constatate la nivel județean, au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 12.500 lei.

Dintre acestea, 24 au fost aplicate persoanelor care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, valoarea amenzilor fiind de 8.000 lei.

Aceste activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

În contextul epidemiologic actual, polițiștii recomandă în continuare tuturor cetățenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro