Mergi la conţinutul principal

Amenzi de 43.000 lei date unor cluburi şi discoteci brăilene, după nenorocirea de la “Bamboo”

• în municipiu şi judeţ au fost verificate 28 de unităţi de alimentaţie publică, referitor la asigurarea siguranţei la incendiu • pentru neregulile depistate, au fost aplicate 61 de avertismente şi 34 de amenzi • cea mai mare sancţiune, de 5.000 de lei, i-a fost dată administratorului unui spaţiu de alimentaţie publică din incinta Brăila Mall, pentru că le-a permis clienţilor să fumeze în interior

 

După incendiul din 20 ianuarie care a mistuit din temelii clubul bucureştean “Bamboo”, autorităţile au dat startul unor ample controale, la nivel naţional, care au urmărit gradul de siguranţă la incendiu oferit de unităţile de alimentaţie publică de tip club, discotecă, bar, restaurant etc. La Brăila, în perioada 20 - 30 ianuarie, au fost verificate, atât în municipiu cât şi în judeţ, 28 de obiective de acest gen, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care a acţionat fie doar cu echipele proprii, fie în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei sau Poliţiei Locale.

Potrivit ofiţerului de relaţii publice al ISU “Dunărea” Brăila, lt. col. Ştefan Stoian, în urma acţiunilor de control au fost aplicate 61 de avertismente şi 34 de amenzi în valoare totală de 43.000 lei. “În general, au fost depistate probleme organizatorice sau de ordin tehnic, cum ar fi lipsa unor planuri de evacuare a clienţilor în cazul unor situaţii de urgenţă sau lipsa nominalizării unor angajaţi care să intervină, la nevoie, strict pe anumite posturi. S-au mai depistat, de asemenea, defecţiuni ale instalaţiilor electrice, lipsa sau nefuncţionarea iluminatului de siguranţă”, ne-a informat lt. col. Stoian.

Reprezentantul ISU Brăila a mai precizat că cea mai mare sancţiune, în valoare de 5.000 lei, i-a fost aplicată unui spaţiu de alimentaţie publică din incinta Brăila Mall Vărsătura, unde au fost găsiţi clienţi care fumau în interior. Administratorul spaţiului respectiv este cel care trebuie să plătească substanţiala amendă, pentru că nu a asigurat respectarea Legii Antifumat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro