Mergi la conţinutul principal

Ambrozie “la greu” în cartierul Caporalul Muşat

• un locuitor al cartierului ne-a informat că a făcut reclamaţie către Primărie încă de la mijlocul lunii iulie, însă problema nu s-a rezolvat nici până la ora actuală

 

Deşi Primăria ne-a dat asigurări că în această vară nu s-au mai primit sesizări de la brăileni pe tema combaterii ambroziei, planta care provoacă alergii puternice persoanelor sensibile, un cititor al cotidianului nostru atrage atenţia că reclamaţii au fost furmulate, însă fără prea mare efect. “Stimată Redacţie, pentru a avea o imagine completă din punct de vedere jurnalistic cu privire la atitudinea Primăriei Brăila prezentată în articolul dvs. din data de 22 august 2020 cu privire la combaterea ambroziei, va transmit conţinutul petiţiei on-line, pe care am trimis-o în data de 15 iulie şi răspunsul Primăriei Brăila. Din aceste două documente rezultă că Primăria Brăila a primit sesizări, dar în cartierul Caporal Muşat ambrozia este prezentă pe domeniul public chiar şi în data trimiterii prezentului mail”, ne-a comunicat brăileanul Cristi D., după publicarea articolului “Brăilenii n-au mai reclamat existenţa ambroziei, planta care provoacă alergiile de sezon”. Reamintim pe scurt că, potrivit informaţiilor primite de la Primăria Brăila, în această vară nu s-ar fi primit plângeri din partea brăilenilor referitoare la existenţa ambroziei pe domeniului public. Drept urmare, nu s-au mai făcut operaţiuni punctuale de combatere a acestei plante, ci doar acţiuni curente ale Serviciului Seroplant, care au constat în obişnuitele cosiri ale vegetaţiei de pe domeniul public, printre plantele astfel îndepărtate aflându-se şi ambrozia.

Informaţiile primite de la Primărie sunt, însă contrazise de brăileanul Cristi D. Acesta ne-a trimis o copie a adresei prin care reclama, pe 15 iulie, existenţa ambroziei în Cartierul Caporarul Muşat. Primăria i-a răspuns după câteva zile, cu precizarea că pe 20 şi 21 iulie s-au făcut acţiuni de cosire a vegetaţiei crescute sălbatic în cartierul Caporal Muşat, de pe Şos. Buzăului, în cadrul operaţiunilor curente de întreţinere a spaţiilor publice din municipiu, în scopul menţinerii rolului estetic şi funcţional al acestora. “Menţionăm, de asemenea, că la nivelul unităţii administrativ teritoriale - Municipiul Brăila se întreprind anual măsuri pentru identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia precum şi a proprietarilor acestor terenuri, în scopul eradicării acestei buruieni de pe raza municipiului, potrivit prevederilor Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia şi ale HGR nr. 707/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018”, se mai menţionează în răspunsul formulat de Primărie către brăileanul Cristi D.

Totuşi, spre deosebire de vara anului trecut, în actualul sezon estival nu prea s-au mai făcut acţiuni de indentificare a terenurilor infestate cu ambrozie. Potrivit unor informaţii primite de la conducerea Primăriei, astfel de acţiuni au fost efectuate, surprinzător, în luna mai, când plantele încă nu crescuseră. Ulterior, nu s-a mai întrunit nicio comisie la nivelul Primăriei pentru a lua oraşul la pas şi nici nu au mai fost făcute somaţii către proprietarii de terenuri private pe care a crescut ambrozia, la fel cum s-a întâmplat anul trecut. Una dintre explicaţii ar fi că mulţi dintre poliţiştii locali brăileni, care făceau parte din comisiile de identificare a terenurilor dar se ocupau şi cu înmânarea somaţiilor, au fost angrenaţi în acţiunile legate de combaterea pandemiei de coronavirus.

Totuşi, după cum ne-a dat asigurări conducerea Serviciului Seroplant din cadrul Primăriei, pe parcursul verii s-au făcut două acţiuni de cosire a vegetaţiei de pe domeniul public din municipiu, iar în prezent este în curs de derulare cea de-a treia. Chiar şi aşa, în cartierul Caporalul Muşat, cel menţionat de cititorul nostru, în prezent e plin de ambrozie, în ciuda faptului că la jumătatea lunii iulie angajaţii Primăriei au făcut cosiri şi acolo.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro