Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ambasadele cer periodic informatii despre evolutia gripei aviare in Romania

"Toate aceste masuri stricte de evitare a raspindirii bolii au o justificare temeinica, pentru ca am auzit speculatii ca n-ar fi gripa aviara, ar fi holera si altele. Nu ne jucam, avem buletine de analiza. Trebuie sa se inteleaga foarte clar ca nu este de joaca cu o problema atit de grava, care ne priveste in primul rind pe noi, dar si celelalte tari. Ambasadele in Romania ale Statelor Unite, Canadei si ale altor tari din Europa cer periodic informatii despre evolutia gripei aviare. De exemplu, luni, domnul ambasador al Statelor Unite, recent venit la Bucuresti, prima intrebare pe care mi-a adresat-o a fost despre gripa aviara", a precizat Gheorghe Flutur.
In plus, conform procedurilor, orice focar este comunicat in primul rind Oficiului International pentru Epizootii si Comisiei Europene.
Comunicarea este completa inca din faza de suspiciune, mai ales ca primele estimari dau motive de ingrijorare in ceea ce priveste patogenitatea virusului. "Astazi, dupa amiaza (ieri - n.r.), vor pleca ultimele tulpini izolate din Braila, la Londra, sa vedem daca este N1 inalt sau slab patogen. Dar vreau sa va spun ca sintem ingrijorati, pentru ca virusul a avut o intensitate destul de puternica . Pe o scara a intensitatii, a patogenitatii, intre 1,2 si 3, virusul gripei aviare depistat in Romania este situat la 2,85", a mai spus Flutur.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii