Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ambasada Italiei ignora complet Primaria Braila

In editia de ieri al cotidianului nostru, va informam despre pericolul pe care il reprezinta fostul consulat italian din Braila. Aflat pe str. Campiniu, colt cu b-dul Cuza, imobilul se degradeaza continuu, iar rafalele de vint mai puternice smulg din el bucati de tabla sau tencuiala si le trintesc pe trotuar sau peste casele invecinate.
Vecinii se pling ca au fost pagubiti in repetate rinduri in urma unor astfel de incidente, dar ca nimeni nu le-a acordat despagubiri. "Primaria ne-a spus ca imobilul apartine Ambasadei Italiei, iar de la Ambasada nu am primit nici un raspuns, dupa ce am trimis o sesizare la care am anexat factura cu cit ne-a costat reparatia masinii, peste care a cazut o fereastra smulsa de vint", ne-a declarat Liviu Puscasu, locatarul unui imobil invecinat, de pe B-dul Cuza.
Ieri, Primaria ne-a pus la dispozitie, prin intermediul viceprimarului Lucian Tilea, o serie de documente care demonstreaza ca a informat in repetate rinduri Ambasada Italiei in legatura cu starea avansata de degradare a imobilului de pe str. Campiniu, nr. 35, proprietate a statului italian. Corespondenta a inceput din 2004, iar ultimul demers s-a facut in aprilie 2006, dupa ce Inspectoratul in Constructii a trimis o adresa Primariei, cerind rezolvarea problemei. "Imobilul reprezinta un pericol real pentru circulatia pietonala din zona. (...) Acoperisul deteriorat, geamurile sparte, ferestrele care la prima furtuna se desprind cauzind pagube materiale vecinilor, fecalele si gunoaiele care acopera pardoseala transforma locul intr-un focar de infectie. In contextul in care Consiliul Local Municipal Braila trebuie sa faca fata unei lipse acute de spatii pentru propriile institutii de cultura, ale caror sedii vor fi retrocedate conform legii 10/2001, este regretabila pierderea fizica a acestei cladiri prin degradare si devalizare. Consider ca acest demers va aduce in atentia Excelentei Voastre situatia reala in care se afla proprietarul de drept al cladirii si veti dispune, in consecinta, masurile impuse de lege", i-a scris atunci primarul Constantin Cibu ambasadorului Daniele Mancini.
Pina in prezent, Ambasada Italiei nu a reactionat in nici un fel. Chiar si asa, autoritatile brailene se feresc sa ia masuri dure, in sensul aplicarii amenzilor prevazute de lege pentru proprietarii care isi lasa imobilele sa se degradeze pina cind ajung sa reprezinte un pericol. "Este vorba, totusi, de un imobil care apartine unui alt stat, decit cel roman, si trebuie sa ne comportam cu diplomatie. Cind vom merge la Bucuresti, vom incerca sa vorbim cu domnul ambasador, pentru a gasi o solutie in privinta acestei cladiri, pentru reabilitarea careia e nevoie de o investitie serioasa", ne-a declarat viceprimarul Tilea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii