Am ajuns să punem în balanţă coronavirusul cu Sfânta Împărtăşanie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Am ajuns să punem în balanţă coronavirusul cu Sfânta Împărtăşanie

La început de Mărţişor, când toată natura se trezeşte la viaţă, iar noi, creştinii, am intrat în linie dreaptă în Postul Mare, se pare că psihoza în masă generată de  coronavirus, ne zdruncină nu doar nervii, ci şi credinţa. De secole, omenirea s-a confruntat cu zeci de boli şi de epidemii, oamenii se îmbolnăveau din cauza microbilor din apă, din hrană sau din mediul înconjurător, au fost răpuşi de gripă, de ciumă, de malarie, de tuberculoză, holeră sau de alte boli, în diverse colţuri ale lumii. Dar, parcă niciodată nu a fost o astfel de nebunie generală, de parcă ar veni sfârşitul lumii. Ne intoxicăm cu tot felul de ştiri, dăm buzna în magazine şi golim rafturile pentru a ne face provizii pentru câteva luni sau ne baricadăm în case, de teamă să nu ne răpună virusul COVID-19, care, de fapt, face mult mai puţine victime decât virusul gripal. Nu ştiu ce se ascunde în spatele acestei isterii generale, nu ştiu cine trage sforile sau ce interese există ca omenirea să o ia razna şi toată lumea să vorbească non-stop despre gripa chinezească, despre răul suprem care s-a abătut asupra noastră sau despre măsurile de securitate care se impun în astfel de cazuri.

Zile la rând, managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel a ieşit în faţa reflectoarelor şi a spus că virusul COVID-19 este de 10 ori mai slab decât virusul gripal şi că igiena este foarte importantă, în astfel de cazuri, dar noi privim cu ochi străini şi reci şi nu pricepem. Am ajuns să nu mai ştim sfaturile elementare primite de la părinţi sau de la bunici: să ne spălăm pe mâini, să ne suflăm nasul în batistă, nu pe jos, cum fac mulţi dintre semenii noştri, să nu îi împroşcăm pe cei din jur când strănutăm sau când tuşim...  

Spuneam la început că psihoza generată de coronavirus, ne zdruncină nu doar nervii, ci şi credinţa. Mai nou, Patriarhia Română a transmis o serie de recomandări în contextul îngrijorării provocate de creşterea riscului de contaminare cu coronavirusul Covid–19. Mai exact, credincioşii pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, iar cei care se tem de îmbolnăvire, în momentul împărtăşirii îşi pot aduce de acasă o linguriţă.

Ne-am pierdut credinţa? Am uitat că Sfânta Împărtăşanie, medicamentul nemuririi, reprezintă un izvor de sănătate, de peste două mii de ani? Dacă am ajuns să punem în balanţă coronavirusul cu Sfânta Împărtăşanie, ce efect mai are versetul: “Trupul lui Hristos primiţi şi din izvorul cel fără de moarte gustaţi”?

Şi totuşi, am intrat în Postul Paştelui. Se spune că, atunci când Iisus a luat pedeapsa noastră pe cruce, nu ne-a adus doar iertare, ci şi vindecare. Un Post uşor tuturor!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro