Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alocatia de stat pentru copii ar putea ajunge la 32 de lei

Alocatia de stat pentru copiii de peste doi ani va creste, de la 1 ianuarie 2008, de la 25 la 32 de lei, propunerea de majorare urmind sa fie prezentata in urmatoarea sedinta de Guvern.
Potrivit ministrului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru, masura a fost luata pentru respectarea programului de guvernare care prevede cresterea alocatiei de stat pentru copii pina la zece euro.
Pacuraru a precizat ca de aceasta majorare ar urma sa beneficieze aproximativ 4,6 milioane de copii. In 2008, pentru alocatiile de stat pentru copii vor fi cheltuiti 1.766,4 milioane de lei, cu 384, 4 milioane mai mult decit in acest an, a adaugat ministrul Muncii.
Totodata, proiectul are in vedere ca toate alocatiile sa fie preluate in plata de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES).
La inceputul lunii iunie, Paul Pacuraru anunta ca printre prioritatile Ministerului Muncii se afla si majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 25 de lei pe luna la 10 euro pina la sfirsitul anului 2008.
Fata de majorarile preconizate pentru 2008, conducerea Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Braila a precizat ca masura este binevenita, dar pina nu vor primi un act oficial nu se poate spune care va fi alocatia. "Toate majorarile specifice anului urmator se comunica in luna decembrie. In fiecare an s-a majorat cuantumul prestatiilor sociale. In momentul in care este stabilit noul salariu minim pe economie, se modifica si venitul minim garantat, alocatiile de stat, alocatiile complementare etc", ne-a declarat Veronica Macri, director executiv al DMPS Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii