Pana de curand, pentru un roman, algele ar fi fost asociate strict cu muntii enervanti si adesea neplacut mirositori din apa de mare si de pe plaja. Pe masura mondializarii culinare, algele au patruns si pe piata romaneasca, de multe ori comercializate ca produse de sanatate.
Iata ce beneficii pentru sanatate pot avea algele, mai ales adaugate intr-o dieta sanatoasa.
Numeroase specii cu denumiri exotice
Cel mai des, denumirile algelor vin din limba zonei unde au fost consumate prima data. Avem astfel nume japoneze: nori, wakame, arame si kombu, sau de origine galica – dulse (alga dulse a constituit un supliment alimentar important al irlandezilor in perioadele de restriste alimentara). Nori este de culoare mov inchis si capata culoarea verde la prajire. Ea se foloseste mai ales la prepararea sushi-ului. Kombu si wakame au culoare foarte inchisa si se comercializeaza sub forma de fasii, pentru aromatizarea supelor. Dulse este moale, elastica si este rosu-maronie.
Citeste mai departe pe farmaciata.ro