Mergi la conţinutul principal

Alexandru Toma este cistigatorul penultimei etape a Cupei MACEC

La fel ca si in toamna trecuta, pentru o zi, Braila a devenit capitala dirt-track-ului continental, deoarece in penultima etapa a Cupei MACEC s-au intrecut sportivi din Slovacia, Ungaria, Ucraina, Bulgaria si Romania. La cele doua cupe memoriale, "Eugen Botezatu" si "Gheorghe Voiculescu" pentru CSM Braila a participat si bulgarul Cevdar Cernev, transferat la gruparea braileana chiar in ziua concursului.
La aceasta etapa cel mai bun alergator a fost campionul national en titre Alexandru Toma. Braileanul a reusit sa se impuna in toate cele cinci manse la care a luat startul, fapt ce, pe linga primul loc din clasamentul rundei de cupa MACEC, i-a adus si celelalte doua premii puse in joc.
Toma s-a impus, asa cum era de asteptat, in prima mansa in care i-a avut drept principali adversari pe ungurul Lorincz Attila, slovacul Bandzi Runtislav si polonezul Szyszka Grzegorz, iar Fedyk Petro a cistigat-o pe cea de-a doua la fel de clar. Cernev s-a clasat pe locul al doilea, iar Fanica Popa pe al treilea, desi dupa prima tura de pista braileanul parea favorit la primul loc.
Mansa a treia i-a revenit lui Savitskyy Taras din Ukraina, iar urmatoarea a fost adjudecata, norocos, de Milen Manev, reprezentantul clubului bucurestean "Gheorghe Voiculescu" care a beneficiat de nesansa ucraineanului Senkovskyy, caruia i s-a stricat motorul. In urmatoarele manse s-au impus Alexandru Toma, care i-a devansat pe Fanica Popa si pe Savitskyy, Lorincz Attila, Milen Manev si Fedyk Petro.
In runda a 17-a s-au intilnit singurii alergatori cu maximum de puncte acumulate, Alexandru Toma si Milen Manev. Braileanul a avut un start foarte bun si a preluat sefia cursei in timp ce bulgarul, pentru ca si-a fortat motorul si i s-a rupt lantul, a incheiat cursa pe ultimul loc.

Reprezentantul CSM-ului, Alexandru Toma, a intrat si in posesia celor doua cupe memoriale

Etapa a fost cistigata de Alexandru Toma care a acumulat maximum de puncte 15, pe locul al doilea s-a situat Lorincz Attila cu 13 puncte iar pe al treilea, la egalitate, Manev, Senkovskyy si Fedyk, toti cu cite 12 puncte. Pentru ultimii trei s-a organizat o mansa de departajare dar la start s-au prezentat doar primii doi. Cursa a fost cistigata de Andriy Senkovskyy, care a realizat si timpul zilei, 1 minut si 15 secunde, rezultat ce i-a permis alergatorului din Ucraina sa ocupe locul al treilea in clasamentul general al etapei.
In continuare organizatorii au hotarit ca primii opt sportivi sa se intreaca in doua semifinale din care apoi primii patru sa-si dispute premiile celor doua memoriale.
Toma a cistigat prima semifinala iar pe cea de-a doua Lorincz Attila.
In afara de cei doi, in ultimul act s-au mai calificat Andriy Senkovskyy si Milen Manev.
Demonstrind inca o data ca este cel mai bun alergator al momentului, Alexandru Toma a cistigat mansa si implicit ambele premii, urmatoarele pozitii find adjudecate de Attila Lorincz, Senkovskyy si Manev.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu