Mergi la conţinutul principal

Alexandru Popa: «Moţiunea de cenzură - un exerciţiu de imagine nereuşit marca PSD»

* deputatul PNL Brăila, Alexandru Popa, consideră că social-democraţii nu doresc altceva prin moţiunea de cenzură pregătită pentru acest sfârşit de sesiune parlamentară decât să dea bine în ochii oamenilor * Popa este de părere că Guvernul PNL şi-a făcut treaba, că puterea de cumpărare a românilor este mai mare şi că mediul de afaceri a rezistat în pandemie datorită măsurilor luate * acesta consideră că moţiunea nu va trece, deoarece coaliţia de guvernare este unită

 

 

 

 

Parlamentarul PNL Brăila, Alexandru Popa, consideră că moţiunea de cenzură cerută de către PSD-işti nu este altceva decât un joc de imagine. Acesta a emis, ieri, un comunicat de presă, în care a încercat să evidenţieze lucrurile pozitive ce s-au întâmplat în perioada guvernării liberale. Deputatul a subliniat că oricum moţiunea nu are şase să treacă, în opinia sa, deoarece coaliţia guvernamentală este cât se poate de unită.

PSD a regizat pentru acest sfârşit de sesiune parlamentară un eveniment prin care doreşte să puncteze la capitolul imagine în ochii electoratului - depunerea unei moţiuni de cenzură. Ce omit însă liderii PSD să spună este că acest demers nu are nicio şansă de reuşită, având în vedere că actuala coaliţie guvernamentală este solidă şi hotărâtă să continue împreună pentru a-şi îndeplini obiectivele de dezvoltare asumate prin Programul de Guvernare. Astăzi, mai mult ca oricând, România are nevoie de stabilitate pentru a putea implementa măsurile menite să salveze economia grav afectată de criza sanitară, asta cu atât mai mult cu cât semnalele din economie sunt extrem de bune. Este o certitudine deja faptul că, în ultimul an, au crescut semnificativ veniturile românilor, dar şi puterea de cumpărare a acestora. Acest lucru reiese din datele publicate de INS care arată că în luna aprilie a acestui an, comparativ cu luna aprilie 2020, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%, iar puterea de cumpărare a înregistrat o creştere de 8,4%. Asta înseamnă că veniturile românilor cresc în mod real ca urmare a măsurilor luate de guvernul liberal!”, a declarat Popa.

Potrivit deputatului, în cifre, susţinerea Guvernului pentru angajaţi şi angajatori, în perioada pandemiei, a însemnat 1,2 milioane de locuri de muncă salvate şi o sumă de 7,4 miliarde lei alocată pentru măsurile de sprijin. Popa a mai adăugat că rezultatele acestor acţiuni au fost conform aşteptărilor.

 

«Am preluat guvernarea ţării într-un moment economic dificil»

 

Deputatul Alexandru Popa a continuat seria de motive pentru care Guvernul PNL nu ar trebui înlăturat de la putere, aşa cum susţin parlamentarii PSD că îşi doresc.

Pentru PNL, menţinerea unui ritm accelerat al reformelor este esenţială pentru dezvoltarea ţării! Ne vom concentra atenţia, în continuare, pe implementarea acelor măsuri menite să sprijine mediul economic şi să conducă la crearea de noi locuri de muncă. Ştiu că misiunea noastră este una dificilă, având în vedere că PSD, în anii în care a guvernat, a dus economia României pe marginea prăpastiei, ignorând total apelurile mediului de afaceri asupra iminenţei unei noi crize financiare, totul doar pentru a satisface interesele de partid şi ale clientelei politice. Satisfacţiile noastre sunt cu atât mai mari ştiind că rezultatele bune din economie vin în contextul în care am preluat guvernarea ţării într-un moment economic dificil, în care trebuiau luate măsuri rapide şi nepopulare, dar bine fundamentate economic. Iată că am avut dreptate, iar promisiunea noastră este că vom continua să ne facem treaba cu responsabilitate faţă de românii care ne-au acordat încrederea!”, a mai declarat Popa.

Acesta a precizat şi că ”jocurile politicianiste” pe care le face PSD, nu arată altceva decât că liberalii sunt pe drumul cel bun, situaţie care îi motivează tot mai mult. Deputatul şi-a manifestat încrederea că votul pe care îl vor acorda parlamentarii la moţiunea de cenzură va fi unul pentru viitorul României.

«Prin noi înşine» pentru România!”, a conchis Popa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro