Mergi la conţinutul principal

Alexandru Hanganu, Premiul I la Festivalul National de Epigrama "Zina ironiilor"

Epigramistul brailean Alexandru Hanganu si-a adjudecat Premiul I la cea de-a XV-a editie a Festivalului National de Epigrama "Zina ironiilor".
Competitia s-a desfasurat intre 15 si 16 noiembrie, la Brasov, sub indemnul: "Azi Themis e la datorie/ Dar, la Brasov, mindria damei/ E-nvinsa chiar de Ironie/ Numita Zina Epigramei". Acolo si-au dat intilnire epigramisti din Bucuresti, Brasov, Braila, Galati, Rimnicu-Vilcea, Sibiu, Cimpina, Vaslui, Caransebes si Republica Moldova. Printre invitatii de seama ai actualei editii s-au numarat George Corbu - presedintele epigramistilor din Romania, Stefan Cazimir, Elis Ripeanu - singura detinatoare a unui doctorat despre epigrame din tara, precum si alte nume cu rezonanta ale genului.
Cei mai buni epigramisti au fost desemnati duminica, 16 noiembrie, intr-o festivitate deosebita, ce a mai cuprins un recital de epigrame sustinut de toti participantii si lansarea volumului din seria "Vinzatorul de urzici". Premiul de excelenta i-a revenit prof. Stefan Cazimir si lui George Corbu, ambii din Bucuresti. Au mai fost premiati: Elis Ripeanu - Bucuresti (mentiunea I), Stefan Cornel Rodean - Sibiu (mentiunea II), Ioan Moraru - Galati (premiul III), Eugen Albu - Cluj (premiul II), Alexandru Hanganu - Braila (premiul I). Juriul care a desemnat cistigatorii a fost alcatuit din: Nicolae Bundui - presedinte, George Constantinescu si Paul Curiman.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro