Mergi la conţinutul principal

Alex Tatomir de la “Bălcescu”, campion la “Romanian Master of Informatics”

• Alex s-a întors acasă cu medalia de aur de la concursul internaţional care a reunit 84 de participanţi din şapte ţări • de altfel, echipa din care a făcut parte elevul de la “Bălcescu” a câştigat cupa “Romanian Master of Informatics”

 

Alex Tatomir, elev în clasa a XII-a la Colegiul “Băcescu”, a demonstrat încă o dată că este as în informatică. În perioada 4-7 octombrie, la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti s-a desfăşurat cea de-a cincea ediţie a Concursului Internaţional “Romanian Master of Informatics”, competiţie ce reuneşte anual cei mai buni tineri informaticieni din mai multe ţări din Europa.

Anul acesta au participat 84 de liceeni din România, Bulgaria, Elveţia, Italia, Moldova, Serbia şi Rusia, Alex reuşind să încheie competiţia pe locul II şi să obţină o medalie de aur. Este a treia medalie pe care tânărul o câştigă la acest concurs, el mai având în palmares un aur şi un argint.

“Orice concurs e diferit de restul. Nu mă aşteptam să ies atât de sus. A fost o experienţă plăcută, mai ales că au fost prezenţi cam toţi cei interesaţi serios de info din ţară”, ne-a spus proaspătul medaliat cu aur.

La această ediţie a competiţiei au participat 21 de echipe. Elevul de la “Bălcescu” a făcut parte din prima echipă a României - echipa A, alături de Theodor Pierre Moroianu (Bucureşti), Bogdan Sitaru (Câmpulung Muscel) şi Costin Andrei Oncescu (Câmpulung Muscel), toţi membri ai lotului olimpic naţional. Coordonatorul echipei a fost Daniel Posdarescu. În urma rezultatelor obţinute de cei patru olimpici, echipa din care a făcut parte Alex a câştigat şi Cupa “Romanian Master of Informatics”. Festivitatea de premiere a concursului a fost animată de prezentarea unor tehnici de luptă Medievală, oferită de cavalerii în armură de la Compania Ursului Brun.

La fel ca şi la alte competiţii, de pregătirea lui Alex s-au ocupat prof. Cristian Toncea de la Colegiul “Bălcescu” şi tatăl său, Nicolae Tatomir.

Aurul din acest an la “Romanian Master of Informatics” se adaugă la cele 11 medalii la olimpiadele naţionale şi 3 medalii internaţionale câştigate până acum de Alex: argint în clasa a VIII-a la Balcaniadă, bronz în clasa a X-a la Central-Europeană şi aur în luna iulie anul acesta la Balcaniadă. Anul acesta, Alex vrea să reprezinte România la Olimpiada Internaţională de Informatică.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro