Mergi la conţinutul principal

Alergarea este un dar! Începe a treia ediție “Semimaraton Brăila 2022”

* evenimentul se va desfășura duminică, 25 septembrie 2022, în intervalul orar 08.00-13.00, iar startul și sosirea au loc în pe platoul din fața Primăriei * participanții vor alerga pentru a susține cinci cauze umanitare

 

“Alergarea este un dar!”. Acesta este motto-ul celei de-a treia ediții “Semimaraton Brăila 2022”, competiție sportivă caritabilă organizată de Asociația Club Sportiv Elite Running, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean Brăila, Inspectoratul Școlar Județean Brăila și Direcția de Sport și Tineret Brăila, cu scopul de a a promova sportul, mișcarea și sănătatea, precum și de a strânge fonduri pentru cei care au nevoie de sprijin.

Evenimentul se va desfășura duminică, 25 septembrie 2022, în intervalul orar 08.00-13.00, în zona centrală a Brăilei, iar startul și sosirea au loc în pe platoul din fața Primăriei. Traseul principal pe unde se desfășoară evenimentul este:

Start Piața Independenței (platoul din fața Primăriei), Calea Călărașilor, Piața Traian spre stânga de la ieșirea de pe Calea Călărașilor, Calea Galați, B-dul. Al. I. Cuza, B-dul Panait Istrati, Str. Grădinii Publice, alei din Gradina Publica, Str. Dimitrie Bolintineanu, Str. Edmond Nicolau, Piața Poligon pe sensul giratoriu, Str. Oituz, Piața Traian in sens invers al sensului de la prima trecere prin Piața Traian, Str. Împăratul Traian, Str. Inginer Anghel Saligny, Str. Fața Portului, Faleza, Str. Griviței, Calea Călărașilor, Piața Independenței (platoul din fata Primăriei).

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, programul evenimentului este următorul:

09:00 – Start Seminaraton

09:05 – Start Cros 11 km, Cursa brăilenilor activi - 4km (adolescenți 15-17ani și adulți)

12:00 – Start cursă copii 6-8 ani (fete) - 600m

12:06 – Start cursă copii 6-8 ani (băieți) - 600m

12:12 – Start cursă copii 9-11 ani (fete) - 600m

12:18 – Start cursă copii 9-1 ani (băieți) - 600m

12:25 – Start cursă copii 12-14 ani (fete) - 1000m

12:35 – Start cursă copii 12-14a ni (băieți) -1000m

 

Cauzele caritabile pentru care brăilenii vor alerga sunt:

- Asociația “Trebuie!” din Brăila - “Donează o factură lunară!” - sprijin pentru ONG-ul care de 25 ani susține tinerii cu nevoi speciale!

- SOS Autism Brăila - ”Motivați prin dans, înot și mișcare!” - susținerea copiilor cu autism care au nevoie de terapie

- Forumul Tinerilor din România - Brăila și Asociația “Pentru Adevăr” - “Donează o carte pentru un copil! Pentru viitor!” - dotarea bibliotecilor din mediul rural

- “De profesie OM – Împreună îl ajutam pe Răzvan!” - Răzvan e un băiețel 

4 ani și 10 luni diagnosticat cu sindromul Kabuki, o afecțiune genetică rară.

- Asociația Schimba Viața unui Copil (SVUC) - Viziunea Asociației SVUC este aceea de a construi și dezvolta o comunitate în care copiii cu dizabilități trăiesc o viață demnă.

 

“Semimaraton Brăila 2022 este un eveniment ce se adresează tuturor alergătorilor: amatori și profesioniști. Sportul în sine nu ne va rezolva problemele, însă, pe lângă beneficiile foarte evidente pentru sănătatea noastră, sportul are în același timp un potențial unic de a ne apropia și de a ne da sentimentul că aparținem unei comunități. Până în prezent avem înscriși concurenți atât din România, Ucraina, Japonia, inclusiv Republica Moldova, și s-a înregistrat o prezență crescută a alergătorilor domiciliați nu doar în Brăila, ci și din alte județe ale țării”, transmit organizatorii printr-un comunicat de presă.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook RunBraila și site-ul www.runbraila.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro