Mergi la conţinutul principal

Alegerile municipale din cadrul PNL Braila au fost invalidate

Nici nu au avut loc bine alegerile din cadrul organizatiei municipale a PNL ca, de altfel asa cum era si de asteptat, acestea au fost declarate invalide de catre Comitetul interimar municipal. Astfel, in cadrul unei intruniri a acestui organism, la care au participat numai 4 din cei 7 membri, s-a adoptat o hotarire de invalidare a alegerilor care, nu mai departe de duminica, l-au desemnat drept presedinte al organizatiei municipale a PNL pe consilierul municipal Petrica Popa. Din informatiile oferite de primarul Constantin Cibu, membru in cadrul comitetului interimar, singurul care a si votat impotriva invalidarii alegerilor, pasul urmator va fi contestarea deciziei Comitetului interimar si asteptarea deciziei Curtii de Onoare si Arbitraj a partidului: "Din Comitetul Interimar fac parte senatorul Dan Sabau, deputatul Gabriel Sandu, prefectul Nicolae Mitroi, consilierul judetean Adrian Scutaru, consilierul municipal Grigore Potec, viceprimarul Lucian Tilea si eu. Primii trei nu s-au prezentat la sedinta, iar urmatorii trei au votat pentru invalidarea alegerilor. Acum nu mai ramine decit sa se depuna o contestatie la Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL pentru a se solutiona acolo conflictul". La rindul sau, consilierul Grigore Potec, ne-a declarat ca decizia Comitetului interimar a fost una absolut logica, in contextul in care, din punctul de vedere al membrilor care au votat pentru invalidarea alegerilor, acestea au fost facute "pe sub masa": "Ce s-a intimplat duminica la Sala Progresul nu a fost decit o balarie, ca altfel nu pot sa o clasific. Totul s-a facut pe sub masa. Nu exista decit doua modalitati prin care se poate rezolva situatia din PNL Braila. Ori se aduce odata un convocator bun, si nu ala intocmit de Simona Draghincescu pe care sint trecuti numai angajatii din firmele unora, ori se dizolva organizatia braileana a PNL si se ia totul de la capat. Ca nu se mai poate asa...". Intrebat de ce sustine ca lista cu membrii cu drept de vot nu este cea adevarata, in contextul in care conducerea de la Bucuresti a PNL spune ca ea a fost verificata de organele de control din cadrul partidului si validata, Potec a tinut sa sublinieze ca "nu exista asa ceva, aia nu e lista buna. E lista intocmita si dusa de Draghincescu".

"Eu oricum cred ca sint ilegale, influentate prin neparticiparea unui numar mare de membri care nu sint angajati la anumite firme"

Surprinzator insa, presedintele interimar al PNL, Dan Sabau, a abordat situatia intr-un mod relativ relaxat, acesta declarind reporterilor nostri ca, desi din punctul sau de vedere alegerile de duminica au fost ilegale, daca Curtea de Onoare si Arbtitraj va decide totusi in favoarea lor, atunci asta nu va insemna decit ca pe data de 15 ianuarie 2006 vor avea loc si alegerile la organizatia judeteana: "Deocamdata alegerile au fost contestate de comitetul interimar municipal si probabil ca vor fi contestate si de cel judetean. Eu oricum cred ca sint ilegale, influentate prin neparticiparea unui numar mare de membri care nu sint angajati la anumite firme. Dar, daca Curtea de Onoare si Arbitraj va decide totusi ca aceste alegeri au fost statutare, pentru ca trebuie sa recunoastem ca exista si posibilitatea aceasta, atunci, asta inseamna ca pe data de 15, asa cum era stabilit, vom avea si alegeri judetene".
In legatura cu afirmatiile facute de deputatul Gabriel Sandu, referitoare la dizolvarea partidului la Braila, Sabau a precizat ca, deocamdata nu a fost facuta nici o solicitare in acest sens, dar ca Sandu are tot dreptul sa o faca: "E o masura extrema, la care se poate ajunge daca se va dovedi ca lucrurile sint ireconciliabile in aceasta filiala a PNL. Pentru ca pina la urma aici trebuie sa functioneze o filiala liberala a PNL si nu una bazata pe interese".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro