Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Aker Braila" isi va garanta creditele cu navele in constructie

In cursul lunii viitoare, actionarii SC "Aker Braila" SA se vor intruni in sedinta extraordinara in vederea aprobarii operatiunii cadru de garantare, derulata intre unitate si "Nordea Bank Norge ASA" - banca creditoare a grupului "Aker" din care face parte si santierul naval brailean. In baza acestei operatiuni cadru, s-au incheiat si vor mai fi incheiate contracte de fidejusiune si garantie reala, avind drept obiect corpurile de nava in constructie executate sau care urmeaza a fi executate de santierul naval.
Important de mentionat este ca astfel de contracte vor fi incheiate doar in cazul anumitor beneficiari ai unor contracte de constructii corpuri de nava, mai precis pentru beneficiari membri ai Grupului "Aker".
"Astfel de garantii au drept scop ca societatea sa beneficieze de avantajele finantarii Grupului "Aker" pentru dezvoltarea constructiei de nave in Romania si de efectul pozitiv direct actual si viitor al acestei finantari asupra cresterii volumului de activitate si a rezultatelor financiare profitabile ale societatii", se mentioneaza in convocatorul sedintei extraordinare a Adunarii Generale a Actionarilor de la SC "Aker Braila".
De asemenea, se subliniaza ca operatiunea include si citeva corpuri de nava aflate deja in constructie ai caror beneficiari sint membri ai grupului norvegian.
Sedinta extraordinara AGA a fost convocata pentru data de 19 octombrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii